Zatiahnuté
10°
Bratislava
Igor
10.4.2024
Päťčlenná rodina sa ocitla pred Vianocami v ťažkej situácii, oheň im vzal strechu nad hlavou
Zdielať na

Päťčlenná rodina sa ocitla pred Vianocami v ťažkej situácii, oheň im vzal strechu nad hlavou

BERNOLÁKOVO / Vo veľmi ťažkej životnej situácii sa ocitla 5-členná rodina z Bernolákova. Dva týždne pred Vianocami im zhorel dom. Blízki priatelia organizujú pre rodinu zbierku a pomoc ponúka aj samotná obec.

Mama troch detí sa v noci zobudila na zvláštne praskanie a dym. Okamžite zistila, že im horí dom. S celou rodinou preto vybehli von a zavolali hasičov. Ich domov však úplne vyhorel a nateraz sa stal neobývateľným."Požiar vypukol krátko pred jednou hodinou v noci. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili strechu a podkrovnú časť dvojdomu, pričom priestory rodinného domu boli silno zadymené. Pri udalosti zasahovali hasiči zo Senca a z Pezinka a členovia DHZO Malinovo," informovala o požiari hovorkyňa prezídia HaZZ Katarína Križanová.

Hasičom sa požiar podarilo po niekoľkých hodinách úplne zlikvidovať. Museli rozobrať aj strechu, aby uhasili skryté ohniská a odvetrali zadymené priestory. Pri požiari sa našťastie nikto nezranil. "Predbežná výška škody spôsobenej požiarom bola vyčíslená na viac ako 200 000 eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Požiar rodinného domu zničil úplne všetko. 5-členná rodina, ktorá prišla zo dňa na deň o strechu nad hlavou, teraz prebýva u susedov. Aktuálne si hľadajú podnájom. Rodičia, ale aj ich 6 a 7-ročné dcéry a 13-ročný syn, zostali bez osobných vecí, akéhokoľvek oblečenia či hračiek a kníh. Ich blízki priatelia preto organizujú zbierku vo forme materiálnej pomoci. Pomôcť sa však dá aj finančne na číslo účtu, ktoré patrí priamo poškodenej.

IBAN: SK 52 1100 0000 0029 3949 0769

EMAIL: furdekj@gmail.com

Pomocnú ruku podáva aj obec Bernolákovo."Budeme kontaktovať my túto rodinu. Určite viem vyhlásiť aj ja formu zbierky, či je to šatstvo alebo potraviny. Takisto máme k dispozícii sociálny byt, možno časom aj nájomný byt, takže určite teda budeme kontaktova ť my ich a spýtame sa, čo potrebujú, ako môžeme pomôcť, a my za OÚ sme určite pripravení na to," povedal starosta Bernolákova Richard Červienka. 

Presné príčiny prečo tento požiar vznikol vyšetruje zisťovateľ príčin požiarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy