Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pátranie po utečencoch v Turci stále pokračuje. Policajti upozorňujú ľudí, aby boli opatrní
Zdielať na

Pátranie po utečencoch v Turci stále pokračuje. Policajti upozorňujú ľudí, aby boli opatrní

KYSUCE / Pátranie po 11-tich migrantoch, ktorí by sa mali ukrývať v turčianskych horách pokračovalo aj počas mrazivej noci. Policajti v utorok popoludní upozornili starostov blízkych obcí, aby boli opatrní.

Samotní utečenci mali policajtom tvrdiť že ich bolo v kamióne 42. Jedenásti by mali byť stále na úteku, prežiť mrazivú noc v horách pre nich určite nebolo jednoduché. "Dneska v noci naozaj bolo moc chladno 10-12 stupňov pod nulou," povedal starosta obce Turček Ján Teltsch. V utorok policajti pri Hornej Štubni zadŕžali 31 utečencov. Tí sa potom, čo vyskákali z kamióna, skrývali v lese. "Pochádzajú zo Sýrie, ich cieľovou krajinou bolo Nemecko," prezradil hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka.


Tých, čo zadržali previezli na oddelenie cudzineckej polície v Žiline. "Všetci migranti boli otestovaní na Covid. Výsledky nemáme ešte k dispozícii," vyjadril sa Slivka. Rozdelili ich do dvoch skupín, prvá bude umiestnená na oddelení azylu v Humennom, táto skupina už požiadala o azyl na území Slovenska. "Časť z nich bude umiestnená v Sečovciach, nakoľko časť z nich žiada o azyl v Rumunsku," doplnil Slivka. 


Policajti v utorok večer v pátraní po chýbajúcich 11-tich utečencoch pokračovali. "Je to k nám len tri kilometre, ten predpoklad, že by u nás mohli byť, je dosť veľký," povedal Teltsch. Starosta nechcel nič nechať na náhodu a prostredníctvom obecného rozhlasu a internetu obyvateľov žiadal, aby boli opatrní. "Aby sa pozamykali, aby boli obozretní a aby informovali mňa alebo políciu," dodal Teltsch.  "Napriek prijatým opatreniam sa nepodarilo ďalších migrantov nájsť. Polícia zatiaľ nemá ani hodnoverne preukázanú informáciu o počte 42 migrantov," uviedol Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy