Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Turci pátrali po migrantoch. Rozutekali sa do okolitých lesov
Zdielať na

V Turci pátrali po migrantoch. Rozutekali sa do okolitých lesov

KYSUCE / V utorok skoro ráno v dvoch regiónoch žilinského kraja vyskákali z kamiónov utečenci. Na Kysuciach neďaleko Čadce 6-ti Afganci vo veku od 14 do 19 rokov. Neďaleko Turčianskych Teplíc mal Turek v kamióne až 42 cudzincov. Tých ale policajti museli hľadať.

Muži aj ženy vyskákali z tureckého kamióna a následne sa rozutekali do okolitých lesov. Kamionista zastavil na odpočívadle pri obci Horná Štubňa, z návesu mu postupne vyskákalo až 42 cudzincov, o ktorých vraj vôbec netušil. Migrantov vyliezajúcich spod plachty videl poľský kamionista, ktorý volal na políciu.

Ihneď sa rozbehla rozsiahla pátracia akcia po migrantoch, ktorí sa ukrývali v horách. "V lese sme našli 28-mich migrantov nezistenej štátnej príslušnosti," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka.

Popoludní policajti zadržali ďalších troch, ktorí sa ukrývali nad obcou Sklené, utečenci medzi ktorými bolo päť žien by mali pochádzať zo Sýrie. Deti so sebou nemali, prevažne šlo o mladých ľudí, ich vek ale zatiaľ známy nie je. Nie všetci mali pri sebe doklady. Ich cieľovou krajinou malo byť Nemecko.

Všetkých po prehliadke naložili do áut a odviezli na oddelenia hraničnej a cudzineckej polície. "V súčasnosti s nimi vykonávame príslušné úkony. Či budú osoby žiadať o azyl, zatiaľ nie je známe," dodal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy