Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodcu na prechádzke prepadli tínedžeri z osady
Zdielať na

Dôchodcu na prechádzke prepadli tínedžeri z osady

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Pre 72 ročného dôchodcu sa podvečerná prechádzka skončila policajným výsluchom. O tento nečakaný záver sa postarali dvaja 16-roční osadníci.

Chlapci prepadli Novovešťana na dosť rušnej križovatke. Našťastie mu neublížili, zaujímala ich len peňaženka dôchodcu. "Pristúpili odzadu k 72-ročnému dôchodcovi (z uvedeného mesta) a jeden z nich poškodenému mužovi ukradol z vrecka peňaženku s finančnou hotovosťou 82 eur a osobnými dokladmi," informovala o prípade policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

"Vďaka bohu, keď to tak môžem povedať, jeden okoloidúci to všetko spozoroval, zalarmoval políciu, ktorá následne začala po týchto dvoch pátrať," poznamenal hovorí syn prepadnutého muža. Dvaja páchatelia sa po lúpeži aj s lupom rozbehli cez námestie preč. No ďaleko neušli, po pár metroch ich už na druhej strane námestia zadržali policajti.

Počas úteku ešte vybrali peniaze z peňaženky. Tú následne na Baníckej ulici odhodili. Z lupu sa vďaka spišskonovoveským obvoďákom tešili iba pár minút. "Policajný vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch miestnych 16-ročných tínedžerov," uviedla Mésarová.

Aktuálna až 15-ročná trestná sadzba sa im ako mladistvým znižuje na polovicu. Po vykonaní procesných úkonov ich v nedeľu policajti museli prepustiť. "Polícia reagovala fakt pružne, že sa im ich podarilo dolapiť. Ale otázkou ostáva, že čo bude ďalej. Čo keď sa takýto prípad môže opakovať zajtra, nejaká staršia pani z nákupu," upozornil syn poškodeného. 

Bitka a nepokoje v osade v Plaveckom Štvrtku si vyžiadali niekoľko zranených, zasahovať museli desiatky policajtov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy