Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dieťa a matku vymrštil silný náraz z auta. Jeden a pol ročný chlapec je v kritickom stave
Zdielať na

Dieťa a matku vymrštil silný náraz z auta. Jeden a pol ročný chlapec je v kritickom stave

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE / Jeden a pol ročný chlapec sa ťažko zranil pri nedeľnej nehode v obci Krásnohorské Podhradie pri Rožňave. Dieťa sa viezlo v aute s matkou, tá je v stabilizovanom stave. Nehodu vyšetrujú policajti, ktorí sa snažia zistiť jej príčinu.

V aute sa s matkou viezlo aj jeden a pol ročné dieťa. Obidvoch z auta silný náraz vymrštil von. "Podľa prvotných zistení mladá vodička z okresu Pezinok viedla vozidlo v smere z Rožňavy do Košíc, pričom z doposiaľ nezistených príčin zišla z cesty," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Po tom ako vodička narazila do zvodidiel, sa s autom niekoľkokrát prevrátila a zo zeme vytrhla aj stromy. Malý chlapec aj jeho matka ležali po nehode niekoľko metrov od auta. Prvú pomoc im do príchodu záchranárov poskytli okoloidúci vodiči a privolaní hasiči. Ťažko zraneného chlapca a jeho 31-ročnú matku previezli záchranári do rožňavskej nemocnice. "Malé dieťa je v kritickom stave a pripravuje sa jeho prevoz na vyššie pracovisko do Košíc. Zdravotný stav vodičky je nateraz stabilizovaný," vyjadril sa Tomáš Kráľ, manažér komunikácie Svet zdravia a ProCare.

Vyšetrovanie nehody trvalo na mieste viac ako hodinu. Jej príčina zatiaľ nie je známa. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Muži zákona zisťujú rozsah zranení osôb ako aj bližšie okolnosti nehody. Hlavný ťah z Rožňavy do Košíc policajti riadiť nemuseli, nakoľko auto prekážku v cestnej premávke netvorilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy