Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bývalý člen ĽSNS pôjde za úkladnú vraždu do basy na 23 rokov. Do brutálneho činu zaplietol aj manželku
Zdielať na

Bývalý člen ĽSNS pôjde za úkladnú vraždu do basy na 23 rokov. Do brutálneho činu zaplietol aj manželku

PEZINOK / Bývalý okresný predseda ĽSNS V Poprade a majiteľ pohrebníctva Jozef Király sa v utorok postavil pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku a vypočul si rozsudok. Podľa obžaloby vraždil, aby si udržal manželku. Za úkladnú vraždu mu súd vymeral 23 rokov za mrežami. Odsedí si to v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Podľa obžaloby Jozef Kyráli zniesol zo sveta Romana Alexu piatimi ranami nožom. Krvavá dráma sa odohrala vlani v novembri v dome smútku vo Švábovciach, neďaleko Popradu. Obžalovaný telo po vražde naložil do vaku na mŕtvoly a doniesol ho do stodoly vedľa svojho rodinného domu.

V súčasnosti už jeho bývalú manželku do stodoly zavolal a k vražde sa priznal. Dokonca ju prinútil, aby mu s telom pomohla. Lucia pred súdom v minulosti vypovedala, že telo do auta nenaložila. No zo strachu o seba a svoje deti pohrebné auto odšoférovala až k potoku, kde sa jej manžel tela zbavil. "Nebudem sa vyjadrovať k tomuto," povedala Kyráliho už dnes bývalá manželka.

Király sa Lucii vraj vyhrážal, že ak niečo prezradí, tak skončí v base a deti v detskom domove. Napriek vyhrážkam na druhý deň všetko povedala policajtom a celá kauza skončila pred súdom. Király na pojednávaniach tvrdil, že sa pred nebohým iba bránil a nemal v úmysle nikoho zavraždiť a konal v sebaobrane. Konflikt podľa neho vznikol pre peniaze, ktoré chcel nebohý za brigádu vopred.

Senát Špecializovaného trestného súdu v utorok po pár minútach vyniesol rozsudok. Királyho uznal vinným z vraždy Romana Alexu a poslal ho na 23 rokov za mreže so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Posledné slovo tak bude mať Najvyšší súd. 

Súd obžalovanému zároveň uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu vo výmere piatich rokov a tiež ochranný dohľad vo výmere tri roky.

Jozef Király bol podľa medializovaných informácií v čase spáchania skutku členom politickej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. „V prípade, že sú medializované informácie pravdivé, naša strana sa od konania Jozefa K. v plnej miere dištancuje. Jedná sa o zlyhanie jednotlivca, ktoré nemá žiadny súvis s jeho členstvom v politickej strane,“ reagovala ešte na jeseň minulého roku v stanovisku politická strana.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy