Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mrazivý príbeh: Majiteľ pohrebníctva mal vraždiť, aby si udržal manželku. Podľa znalca nešlo o sebaobranu
Zdielať na

Mrazivý príbeh: Majiteľ pohrebníctva mal vraždiť, aby si udržal manželku. Podľa znalca nešlo o sebaobranu

PEZINOK / Pred senát špecializovaného súdu sa opäť postavil majiteľ pohrebníctva z východného Slovenska. Jozef Király podľa obžaloby vraždil, aby si udržal manželku, ktorá sa s ním chcela rozviesť. Ženu mal po vražde prinútiť, aby mu telo pomohla odpratať. Spoločným tajomstvom si ju chcel poistiť, aby od neho neodišla.

Podľa obžaloby Király piatimi ranami nožom zavraždil bezdomovca Romana Alexu. Krvavá dráma sa odohrala vlani v novembri v dome smútku vo Švábovciach neďaleko Popradu. Obžalovaný telo po vražde naložil do vaku na mŕtvoly a doniesol ho do stodoly vedľa svojho domu.

Dnes už bývalá manželka vypovedala, že ju tam ex-manžel zavolal a k vražde sa priznal. Zároveň chcel, aby mu pomohla s odprataním tela. Ex-manželka Lucia vypovedala, že telo do auta nenaložila. No zo strachu o seba a svoje deti pohrebné auto odšoférovala až k potoku, kde sa jej manžel tela zbavil.

Potom ho autom prišla vyzdvihnúť a odviezli sa späť do ich domu. Lucii vraj hovoril, že ak niečo prezradí, tak skončí v base a deti v detskom domove. Napriek vyhrážkam na druhý deň všetko povedala policajtom. O zavraždenom vedela len to, že v Poprade si privyrábal predajom Nota Bene.

Király na minulom pojednávaní odmietal vinu z úkladnej vraždy. Tvrdil, že sa pred nebohým bránil a konal v sebaobrane. Konflikt mal vzniknúť pre peniaze za brigádu, ktoré chcel od neho nebohý dopredu. V utorok ale vypovedal znalec, podľa ktorého o žiadnu sebaobranu nešlo.

Pred senát sa postavila ako svedkyňa ešte aj Királyho prvá manželka. Tá zostala po tom, čo sa o tomto desivom skutku dozvedela, v šoku, na svojho ex-manželka by to nikdy nepovedala. 

Pojednávanie bude pokračovať opäť v októbri.

Dráma v centre Košíc a následná streľba má pokračovanie. Zamestnanec ministerstva spravodlivosti ohrozoval nožom okoloidúcich, ale aj policajtov. Dnes je jasné, že do väzenia nikto nepôjde. Bližšie už Viktória Adamečková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy