Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratia kričali na svojho strýka, že ho zabijú. Františka napadli lopatou a metlou
Zdielať na

Bratia kričali na svojho strýka, že ho zabijú. Františka napadli lopatou a metlou

SPIŠ / 35-ročný František skončil v košickej nemocnici s rozbitou hlavou. Do nemocnice ho dostala bitka od dvoch bratov, ktorí sú zároveň jeho synovcami. Uprostred krompašskej osady Stará Maša ho napadli metlou a lopatou.

Dvaja mladíci mali medzi sebou roztržku uprostred osady. Zasiahnuť chcel ich strýko. No namiesto toho, aby ich rozdelil, skončil v nemocnici s ťažkými zraneniami. Útok sa otočil voči Františkovi. Dvaja bratia vzali do rúk metlu aj lopatu. Použili ich ako zbrane. Bratia kričali na svojho strýka, že ho zabijú. To sa im aj skoro podarilo, hlavu mu ostrou časťou lopaty rozrazili. Muž sa ešte stihol skryť v dome.

Príbuzná útočníkov sa vyjadrila, že už si bitku vzájomne odpustili. O rodinnej bitke v osade nechcel nikto hovoriť. Z policajných zdrojov sme sa dozvedeli, že mohlo ísť aj o pomstu. František totiž svedčil proti tretiemu z bratov, ktorý sedí za lúpež. Páchatelia síce ušli, no krompašskí policajti využili miestnu znalosť a zakrátko ich zatkli. Zranený muž vraj už bitku mladíkom prepáčil. Príbuzní obvinených sa tiež pokúsili zastaviť trestné stíhanie. To však nie je možné. Mladíci sú zadržaní v policajných celách.

"Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a prečinom výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva dvoch mladých Krompašanov vo veku 20 a 25 rokov," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

 František sa z vážnych zranení zotavuje v Košickej nemocnici. V súčastnosti už je pri vedomí. Odhadovaná doba liečenia je 5 týždňov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy