Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po proteste proti Matovičovi a opatreniam padli ďalšie obvinenia. V hre sú prísnejšie tresty
Zdielať na

Po proteste proti Matovičovi a opatreniam padli ďalšie obvinenia. V hre sú prísnejšie tresty

BRATISLAVA / V súvislosti s víkendovým protestom v Bratislave padli ďalšie obvinenia. Polícia totiž stále vyhodnocuje kamerové zábery a skúma všetky okolnosti. Najnovšie obvinila dvoch mužov, ktorí na policajtov hádzali dlažobné kocky. Vzhľadom na výnimočný stav im teraz hrozí aj prísnejší trest.

Pred Úradom vlády to v sobotu miestami pripomínalo bojové pole. Na jednej strane polícia a na tej druhej občania. Dvaja z nich už čelia vážnemu obvineniu.


31-ročný Martin z okresu Poprad a rovnako starý Pavel z Česka sú jedni z tých, ktorí začali na ťažkoodencov hádzať kamene a dlažobné kocky, vytrhnuté priamo z námestia. Podľa policajných záznamov sa to stalo asi dve hodiny po začatí protestu, potom ako na miesto dorazilo vodné delo. Predmety mali zasiahnuť policajtov do prilby na hlave, hrudi a ďalších častí tela.


"Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa," uviedol hovorca KR PZ BA Michal Szeiff. Situácia je závažnejšia v tom, že tak spravili za núdzového stavu. Hrozí im tak prísnejší trest. Policajti mužov zadržali ešte počas protestného zhromaždenia. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na väzobné stíhanie, s ktorým sa prokurátor stotožnil. V prípade dokázania viny im hrozí 12 až 25 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy