Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Policajti ukončili vyšetrovanie tragédie, pri ktorej bývalý policajt zastrelil syna a potom seba
Zdielať na

Policajti ukončili vyšetrovanie tragédie, pri ktorej bývalý policajt zastrelil syna a potom seba

TOČNICA / Policajti po štyroch mesiacoch ukončili vyšetrovanie obrovskej tragédie z okresu Lučenec. V piatok potvrdili to, čo si doteraz všetci mysleli. Bývalý policajt zastrelil najskôr svojho malého synčeka a potom spáchal samovraždu. Zbraň mal v legálnej držbe.

K dvojnásobnej tragédii došlo 13. mája popoludní. Polícia vtedy prijala oznámenie, že v rodinnom dome našli dve osoby bez známok života. 57-ročného muža a jeho iba 5-ročného syna. Obidvaja mali strelné poranenia.

Ani jedného z nich sa zachrániť nepodarilo. Po malej obci, kde bol každý z tohto prípadu šokovaní, sa ale hneď od začiatku povrávalo, že išlo o vraždu a samovraždu. "Ja som počula, že Jožko, že seba zabil a že syna zabil," povedala v tom čase obyvateľka obce. 

Vyšetrovanie ukončené 

Nikto tomu ale nechcel uveriť, keďže pôsobili ako harmonická rodina a Maxík bol ich milovaným synom. Polícia sa až doteraz k podrobnostiam nevyjadrovala. Vyšetrovanie už ale ukončili. "V tejto trestnej veci bolo vykonané rozsiahle dokazovanie, z ktorého je zrejmé, že sa tohto skutku dopustil 57-ročný muž, ktorý zastrelil svojho maloletého syna a následne zbraň otočil proti sebe a spáchal samovraždu," potvrdila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Expolicajt strieľal z opakovacej guľovnice, ktorú aj našli na mieste činu. Mal ju v legálnej držbe. Pitva u neho nepotvrdila prítomnosť alkoholu. Keď namieril zbraň na svojho syna, bol teda triezvy. "On nepil, ja som ho za tie roky, čo tu býval, ešte nevidel opitého. Tam psychika musela povoliť, jedine, lebo ak by som si ja sám chcel ublížil, tak sám sebe ublížil a nebudem brať malé decko so sebou," myslí si sused. 

S chlapcom sa zavrel v izbe

V čase streľby mala byť v dome aj matka malého chlapca. On sa s chlapčekom zavrel v izbe. Prečo sa ale rozhodol spáchať tento ohavný čin, možno len špekulovať. "To nikto nevie, to sám Boh vie, že ako to bolo v skutočnosti," dodal sused. 

Podľa susedov sa žena od tragédie odtiaľto odsťahovala k príbuzným. "Vyhodnotením všetkých vykonaných a zabezpečených dôkazov bolo trestné stíhanie vo veci tohto obzvlášť závažného zločinu zastavené," informovala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy