Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rybár sa chcel schladiť v jazere. Kamarátom sa stratil pod hladinou a už sa nevynoril
Zdielať na

Rybár sa chcel schladiť v jazere. Kamarátom sa stratil pod hladinou a už sa nevynoril

RAJEC / Vo vodnej nádrži Košiare pri Rajci sa utopil rybár. V horúčavách sa chcel ochladiť a to aj napriek tomu, že ho priatelia odhovárali. Juraj sa stratil pod hladinou v polovici rybníka a už sa nevynoril. Jeho bezvládne telo našli potápači po dvoch hodinách.

Muž, ktorý bol s partiou na rybách, chcel jazero preplávať a to sa mu, žiaľ, stalo osudným. "Chodil tu veľakrát, sme tu spolu sedeli na rybách, pohodový chlap, že sa šiel okúpať," vraví rybár Ján. 

Juraja kamaráti odhovárali, no neposlúchol, navyše plával veľmi ďaleko. V miestach, kde sa za ním zavrela hladina, je hĺbka až 6 metrov, kúpanie v rybníku je navyše zakázané. "Ľudia si neuvedomujú, že sú v tej vode poodtŕhané silóny, lanká, do ktorých sa môže zamotať. Je to rybársky revír, nie je to miesto určené na plávanie," vysvetľuje hospodár Juraj Šimek. 

"Ľudia si tu robia, čo chcú, čo nie je vyslovene zákonom zakázané je povolené," vyjadril sa Ján. Hasiči z Rajca boli na mieste veľmi rýchlo, dvaja z nich bez váhania v špeciálnych oblekoch skočili do rybníka, no Juraja sa im nájsť nepodarilo. "Na pomoc boli privolaní aj hasiči zo záchranného zboru s člnmi a potápačmi," informoval veliteľ zásahu Milan Kalužný. 

Krátko pred jednou hodinou popoludní sa jednému z potápačov podarilo muža nájsť. "Prišla 6 členná potápačská skupina, druhý potápač v poradí muža našiel asi 60 m od brehu v hĺbke 2,5 metra, práce komplikovala zlá viditeľnosť, nakoľko naspodu je bahno," uviedol veliteľ zásahu Michal Cesnek. 

Záchranári už ale boli bezmocní, Juraj bol pod vodou viac ako dve hodiny. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy