Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Maskovaný muž napadol pri lúpeži v záložni 74-ročnú ženu. Na krku má už obvinenie
Zdielať na

Maskovaný muž napadol pri lúpeži v záložni 74-ročnú ženu. Na krku má už obvinenie

PREŠOV / Polícia objasnila lúpež záložne, ktorá sa stala ešte začiatkom júna v Prešove. Maskovaný lupič počas dňa preskočil pult a škrtil 74-ročnú ženu. So šperkami za 15-tisíc eur ušiel. Lupič už má na krku obvinenie a hrozí mu až 12-ročné väzenie.

74-ročná žena skončila po útoku v opatere zdravotníkov. Maskovaný lupič sa dal na útek. Po viac ako dvoch mesiacoch polícia dolapila podozrivého. Po obvinení ho v stredu predviedli pred sudcu.


S putami na rukách. Takto skončil len 21-ročný Miroslav z Košíc. Doteraz netrestaný mladý muž podľa zdroja blízkeho TV JOJ pred sudcom priznal, čo urobil a skutok oľutoval. Pochádza vraj z neľahkých pomerov a neuváženým činom chcel prísť narýchlo k peniazom. K lúpežnému prepadu došlo za bieleho dňa na najväčšom prešovskom sídlisku. Záložňa je pritom naproti frekventovanej autobusovej zastávke.

Začiatkom júla mal podľa polície Miroslav vojsť do záložne, tam preskočil drevený pult so sklenenou zábranou a pristúpil k 74-ročnej žene so slovami, že toto je prepad. "Mladík si pýtal zlato, pričom rukami chytil pani okolo krku a začal ju škrtiť. Žena sa obávala o svoj život i zdravie, a preto páchateľovi povedala, aby si zobral, čo chce?" priblížila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Miroslav podľa polície vzal rôzne zlaté šperky a z predajne ušiel. Vlastník záložne vyčíslil škodu na ukradnutých šperkoch na 15-tisíc eur. Sudca Miroslava práve vzhľadom na okolnosti a aj to, že sa priznal a svoj čin oľutoval, do väzby neposlal. "Sudca pre príprave konanie prijal písomný sľub obvineného, ktorý považuje pre povahu prejednávanej povahy za dostatočný. Zároveň súd stanovil nad obvineným dohľad probačným a mediačným úradníkom a obvinenému uložil povinnosť oznámiť každú zmenu jeho pobytu," vysvetlila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

"Na tomto prípade intenzívne pracovala prešovská polícia v spolupráci s košickými policajtmi. Aj vďaka vynikajúcej vzájomnej spolupráci sa tento prípad podarilo objasniť," dodala Ligdayová. Mladík bude teda stíhaný na slobode. Ak sa mu preukáže vina pred súdom, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. 

Po Vrábľoch sa prechádzal úplne nahý muž. V jeho blízkosti boli aj malé deti. Bližšie už povie Diana Pavlisová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy