Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: Hanlivé nápisy na fasáde a poškodené dvere i okná. Nie je vylúčené, že motívom bola pomsta žene
Zdielať na

FOTO: Hanlivé nápisy na fasáde a poškodené dvere i okná. Nie je vylúčené, že motívom bola pomsta žene

BANSKÁ BYSTRICA / Vandal v noci nasprejoval hanlivé nápisy na fasádu bytovky v Banskej Bystrici. Okrem toho poškodil vstupné dvere aj okná na prízemí. Peniaze, ktoré si obyvatelia sporili na zatepľovanie domu, budú teraz musieť použiť na čistenie a opravy.

Poškodená fasáda, dvere aj okná, na banskobystrickom sídlisku vyčíňal v noci vandal. "To je ťažko pochopiť normálnym rozumom," vyjadril sa obyvateľ bytovky.  Urobil to v noci a bez svedkov. Hanlivé nápisy boli všade, ešte na oknách bytu na prízemí, v ktorom býva 95- ročný dôchodca. "Keď som ráno vstal, videl som žltý fľak na okne a keď som otvoril, videl som tie hrozné veci," opísal obyvateľ bytovky Juraj Duraj. 

Správca bytovky prerušil dovolenku a vrátil sa do Banskej Bystrice riešiť situáciu. "Dvere, fasáda, tablo zvončekové poškodené, tritisíc eur škoda," poznamenal správca Tomáš Švarc. 

Kto je autorom nasprejovaných hanlivých nápisov polícia ešte nevie, na prípade pracujú. Okrem hanlivých slov vandal na viacerých miestach nasprejoval aj ženské meno. Nie je tak vylúčené, že motívom mohla byť práve pomsta istej žene, ktorá v bytovke býva. " V tomto prípade polícia miesto zadokumentovala a budú prebiehať ďalšie úkony," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy