Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká protidrogová akcia vo Fiľakove: Na NAKA skončilo 9 ľudí, vrátane bratov v staršom veku
Zdielať na

Veľká protidrogová akcia vo Fiľakove: Na NAKA skončilo 9 ľudí, vrátane bratov v staršom veku

FIĽAKOVO / Po protidrogovej akcii vo Fiľakove skončilo na polícii deväť ľudí. Pre príslušníkov národnej kriminálnej agentúry však boli zaujímaví najmä dvaja z nich. Ide o bratov šesťdesiatnikov. Podľa svedka mali patriť medzi najväčších dílerov v meste.

Pred jednou z bytoviek vo Fiľakove zastalo v utorok podvečer niekoľko policajných aj civilných áut, z jedného vyskákali kukláči. Na celú akciu sa prizerali desiatky miestnych obyvateľov.

Svedkovia videli na chodníku ležať dvoch spútaných mužov. "Iba dvoch som videl, keď som prišiel sem. Videl som ich ležať na zemi. Zobrali ich dnu do činžáku, aj putá mali na sebe," povedal jeden z obyvateľov sídliska.

Malo by ísť o dvoch bratov v staršom veku. Bývali v jednom vchode, v bytoch na druhom a treťom poschodí. Na návšteve u nich bolo v čase policajného zásahu aj ďalších, asi 7 ľudí, medzi nimi aj dve ženy. Všetkých ich predviedli na výsluch ako svedkov. Hoci vo Fiľakove ide o dobre známu dvojicu, na kameru o ich aktivitách hovoriť nikto nechcel.


Mimo záznamu nám však viacerí tvrdili, že bratia už dlhšiu dobu obchodujú s drogami. Pred ich vchodom sa dennodenne otáčali cudzie autá, postávalo tam stále veľa pofidérnych ľudí. Robili neporiadok, boli hluční. Obyvatelia ulice už boli zúfalí. Veria, že po razii príslušníkov protidrogového oddelenia sa tieto problémy skončia.

Keď policajti skončili s prehliadkou dvoch bytov, pustili sa do osobného auta. To by malo patriť jednému z podozrivých mužov. Zisťovali sme, či sa policajtom NAKA podarilo v utorok zaistiť omamné a psychotropné látky, prípadne iné dôkazy, ktoré by mužov usvedčovali z trestnej činnosti. Hovorca prezídia však v stredu k prípadu žiadne informácie neposkytol. Podľa našich zistení by ešte obidvaja podozriví muži mali byť v policajnej cele.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy