Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obrovská tragédia na východe Slovenska: Opitý mladík zrazil dve deti, jedno zomrelo
Zdielať na

Obrovská tragédia na východe Slovenska: Opitý mladík zrazil dve deti, jedno zomrelo

OSTROVANY / V Ostrovanoch na východnom Slovensku sa stala tragédia. Vodič osobného auta zrazil v miestnej osade dvoch malých chlapcov. Jeden je vážne zranený a museli ho rýchlo operovať. Druhý mal také vážne zranenia, že im na mieste podľahol.

Opitého šoféra, ktorý zrazil dve deti a jedno z nich zomrelo už obvinili

Vodiča, ktorý v stredu v obci Ostrovany zrazil dve deti a jedno z nich neprežilo, obvinili z usmrtenia. Ako informoval hovorca prešovskej krajskej polície, 21-ročný opitý vodič Opla na nespevnenej ceste neprispôsobil rýchlosť a narazil do dvoch detí vo veku 5 a 7 rokov. Mladšie z detí zraneniam podľahlo. Vodičovi po nehode namerali viac ako 2,4 promile alkoholu v dychu. Presné okolnosti tragédie polícia vyšetruje.

Nešťastie na východe Slovenska

Stalo sa to blízko domov, kde obaja chlapci bývajú. Sú to dokonca bratranci. Obaja stáli neďaleko seba, keď ich zrazil vodič osobného auta. "My sme boli na dvore, deti išli dva, tri kroky a on hneď bum s autom," povedala pani Jana, matka zrazeného chlapca.

​Mladší z dvojice, iba 5-ročný Alex, bol podľa slov príbuzných zakliesnený pod autom. Podarilo sa im ho vyslobodiť, no už nejavil známky života. "On bol v bezvedomí, nereagoval," prezradila pani Jana.


"Na miesto sme vyslali dve posádky ZZS a leteckých záchranárov. Žiaľ, jedno z detí sa nepodarilo zachrániť," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Staršieho z chlapcov - 9-ročného Patrika previezli záchranári do prešovskej nemocnice. Podľa informácií jeho najbližších je jeho stav vážny. Hneď po prijatí do nemocnice ho museli urgentne operovať. "Okolnosti tejto udalosti sú predmetom vyšetrovania," vyjadril sa hovorca KR PZ Prešov Igor Pavlik.


Mladý vodič, ktorý obe deti zrazil, skončil na policajnom oddelení. Už na mieste nehody sa hovorilo o tom, že bol poriadne opitý. Potvrdila to napokon aj dychová skúška. "On išiel spitý, bez vodičského," povedala pani Jana. "Výsledok dychovej skúšky bol 2,4 promile," vyjadril sa Pavlik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy