Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poľovník zámerne postrelil psa. Hrozí mu amputácia nohy
Zdielať na

Poľovník zámerne postrelil psa. Hrozí mu amputácia nohy

BÁČ / Pri obci Báč (okr. Dunajská Streda) v utorok zámerne postrelil poľovník 18-mesačného bernského salašníckeho psa, s ktorým boli jeho majitelia na prechádzke.

Ako každý deň, večer okolo ôsmej smerovali na hrádzu za dedinou, keď zrazu zaznel výstrel a Artos klesol na zem. V tom čase sa v priestore v blízkosti obytných domov pohybovalo viacero ľudí, ktorí oddychovali v prírode. Poľovník, ktorý strieľal pravdepodobne z guľovej zbrane, manželom následne vynadal, lebo si vraj chcel streliť srnu a oni mu v tom prekážali. "Jak zbehol na to pole, tak potom sme počuli výstrel a zostal na mieste," hovorí majiteľ Artosa František.

"Manžel začal kričať, že Artosovi niečo je, že ho postrelili a hneď sme utekali k nemu, manžel ho doviedol na cestu, položil ho, ja som sa snažila tú ranu držať, aby nekrvácal," opísala majiteľka Artosa Silvia. Artosovi prestrelil ramennú kosť, hrozí, že mu budú musieť nohu amputovať. Polícia prijala trestné oznámenie a všetky okolnosti streľby preveruje. Poľovník mal síce zbraň v legálnej držbe, ale strieľal ňou smerom k ľudským obydliam.

Necelé 2 metre od miesta výstrelu je vyšliapaná cestička. Je evidentné, že tadiaľto sa často pohybujú ľudia. Navyše muž strieľal v smere na domy, ktoré sú odtiaľ vzdialené 700 metrov. Podľa našich informácií išlo o guľovo – brokovú zbraň. Artosa chodí pravidelne venčiť aj 10-ročná dcérka manželov.

"Krvácal, v šoku, v obrovských bolestiach. Sme ho sledovali, sme zaviedli protišokovú terapiu na zastavenie krvácania, strela proste zlomila ramennú kosť a spôsobila devastáciu mäkkých tkanív," hovorí veterinár Gaál Ondrej. "Polícia prijala trestné oznámenie v súvislosti s postrelením bernského salašníckeho psa a všetky okolnosti streľby, ako aj poranenia psa, preverujeme," uviedla hovorkyňa nitrianskej polície Martina Kredatusová.

noviny.sk

noviny.sk

Viac informácií sa dozviete v KRIMI o 19:00 od redaktorky Drahu Dobrovicsovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy