Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krvavý súdny proces. František Dora si mal objednať niekoľko vrážd
Zdielať na

Krvavý súdny proces. František Dora si mal objednať niekoľko vrážd

BRATISLAVA / Na slovenskej politickej scéne je zriedkavosťou, ak nejakému aktívnemu či bývalému politikovi hrozí za trestnú činnosť až niekoľkoročné väzenie. Navyše, ak sa tá trestná činnosť týka aj príprav či objednávky vraždy. V stredu sa začalo hlavné pojednávanie práve v takejto veci a ide o slovenský unikát, keďže jediný podobný prípad, kauza Pavla Ruska, ktorý si mal objednať vraždu právničky Sylvie Volzovej, sa netýka aktívneho politika.

Kým Pavol Rusko stojí pred súdom za údajnú objednávku vraždy v čase, keď ešte nebol politikom, v stredu pred špecializovaným trestným súdom v Pezinku stál a vypovedal muž, ktorý si mal objednať niekoľko vrážd ako aktívny komunálny politik. Starostu obce Dolný Chotár predviedli pred súd kukláči. Spolu s ním majú v priebehu najbližších dní vypovedať aj ďalší spoluobvinení, vrátane jeho syna Františka mladšieho. Všetci štyria odmietli dohodu o vine a treste a tvrdia, že sú nevinní.

František Dora podľa obžaloby napomáhal organizovanému zločinu rôznymi spôsobmi, okrem iného vraj ukrýval obávaného bossa Ladislava Sátora, ktorý svojho času unikol z nelegálne stavanej haciendy práve na pozemku,ktorý bol čiastočne v starostovom vlastníctve.

"Podporoval, poskytoval pomoc najmä tým, že ho ukrýval, keď bol Ladislav S. na úteku pred políciou," uviedol prokurátor ÚŠP. Starosta popiera, že by dobrovoľne spolupracoval s mafiou a popiera, že by si objednal zavraždenie svojich konkurentov v agropodnikaní.

"Obžalovaný má právo sa brániť spôsobom, aký uzná za vhodné, čiže môže aj klamať a je to zákonné právo, ktoré využil. Táto jeho verzia je v rozpore s tým, čo tvrdia svedkovia.To je zhruba všetko," dodáva prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy