Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia po zrážke so zverou. Nehodu na Záhorí neprežila 36-ročná žena
Zdielať na

Tragédia po zrážke so zverou. Nehodu na Záhorí neprežila 36-ročná žena

MALACKY / Lesná zver bola na začiatku vážnej dopravnej nehody, ktorú, žiaľ, neprežila mladá žena. Stala sa v utorok skoro ráno na Záhorí. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, vrátane vrtuľníka. Frekventovanú cestu museli na takmer štyri hodiny úplne uzavrieť.

Bolo krátko po pol siedmej hodine ráno, keď po ceste v smere na Pernek smerovali záchranné zložky. V jednej zo zákrut pred obcou Jabloňové sa totiž zrazili dve autá.

Podľa doterajších informácií 34-ročný vodič smeroval na obec Jabloňové, keď mu z trávnatého porastu vybehla na cestu srna, ktorá trafila bok jeho auta. Následne vošiel do protismeru, kde narazil do vodičovej strany prechádzajúceho auta. 36-ročná žena zostala po náraze v aute zakliesnená a utrpela veľmi ťažké zranenia. Vodič SUV-čka sa nezranil, zostal len v šoku, jeho spolujazdkyňu previezli s povrchovými poraneniami do nemocnice.

"Hasičská jednotka po príchode na miesto dopravnej nehody zabezpečila vozidlá proti pohybu, vyprostila zranenú osobu z vozidla a poskytovala predlekársku pomoc," informoval veliteľ zásahu. 

Zároveň hasiči asistovali aj pozemným záchranárom, ako aj pri transporte ťažko zranenej vodičky do vrtuľníka. "Leteckí záchranári si po pristátí hneď vedľa miesta dopravnej nehody prevzali 36-ročnú vodičku do svojej starostlivosti. Nárazom utrpela vážne poranenia viacerých častí tela, predovšetkým traumu hlavy. Po ošetrení a preložení na palubu vrtuľníka bola prevezená do Univerzitnej nemocnice sv. Cyrila a Metoda," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

36-ročnú ženu si v kritickom stave prevzal tím lekárov oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. No aj napriek ich veľkému úsiliu svojim ťažkým zraneniam napokon podľahla.

Či sa pod nehodu naozaj podpísala lesná zver policajti zisťujú. K príčinám nehody je ešte predčasné sa vyjadrovať. Cesta bolo v oboch smeroch vyše troch hodín neprejazdná.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy