Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia od rána zasahovala v obci Podhájska, zamerali sa na termálny vrt. Starosta hovorí, že ide o pomstu
Zdielať na

Polícia od rána zasahovala v obci Podhájska, zamerali sa na termálny vrt. Starosta hovorí, že ide o pomstu

PODHÁJSKA / Policajní envirokriminalisti zasahovali na známom kúpalisku v obci Podhájska. Ide o akciu s krycím názvom Prameň. Prehľadali obecný úrad a zamerali sa na termálny vrt na kúpalisku. Podľa podozrení mali brať z neho vodu na čierno. Starosta to však odmieta a hovorí, že ide o pomstu.

Enviro-špecialisti Prezídia Policajného zboru od ranných hodín zasahovali na viacerých miestach Nitrianskeho kraja vrátane obce Podhájska. Ide o akciu PRAMEŇ, v rámci ktorej vykonávajú vyšetrovacie úkony.

"Zabezpečujú dôkazy a stopy pre vyšetrovanie a znalecké skúmanie vo veci podozrenia z trestného činu ohrozenie a poškodenie životného prostredia, krádeže a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu," informuje polícia na svojej stránke. 

Špecialisti z enviro útvaru prezídia policajného zboru na obecnom úrade kontrolovali rôzne dokumenty ale aj počítače. Policajti zasahovali aj na kúpalisku. Skontrovali vrt odkiaľ sa čerpá voda. Podľa informácií televízie JOJ razia sa má týkať spoločnosti, ktorá vrt spravuje a obec je jej väčšinovým vlastníkom."Nemali sme za danú vodu, ktorú sme odoberali platiť príslušné poplatky štátu," povedal starosta obce Roman Ivan. 


Voda z geotermálneho vrtu má účinky ako tá z mŕtveho mora a kúpalisko ročne navštívia tisíce ľudí. Prvý muž obce, ako aj konatelia spoločnosti, však odmietajú, že by za vodu neplatili. "Máme za minulý rok zaplatený nedoplatok a za prvý aj druhý štvrťrok," poznamenal starosta. 

Polícia však hovorí o škodách veľkého rozsahu. Starosta, ktorý je vo funkcii necelé dva roky, pred pár týždňami napríklad odvolal dvoch konateľov termálneho kúpaliska a člena dozornej rady. Myslí si, že sa mu niekto chce pomstiť, keďže robí zmeny. "Moje predstavy, ktoré sa snažím realizovať sa nepáčia niektorým ľuďom, ktorý v minulosti nehospodárne sa nakladalo s financiami," vysvetlil starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy