Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda na R1. Vodiča auta previezli do nemocnice, cestu uzavreli
Zdielať na

Vážna nehoda na R1. Vodiča auta previezli do nemocnice, cestu uzavreli

Archívna reportáž

ŽIAR NAD HRONOM / Vážna nehoda na niekoľko hodín odstavila R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom. 53-ročný vodič nabúral do poľského kamióna a náraz bol taký silný, že z auta doslova odletela strecha. Vodič mal šťastie, medzi prvými okolo miesta nehody prechádzala zdravotná sestra a poskytla mu prvú pomoc.

​V niekoľkometrovom úseku boli porozhadzované kusy plechov, odtrhnuté kolesá a dokonca celá strecha z osobného auta. Tú odtrhlo po náraze do poľského kamióna. Poliak dostal na kamióne defekt a preto výrazne spomalil, mal zapnuté smerovky snažil sa dostať na odstavné parkovisko. Volal aj diaľničnú patrolu, no skôr ako stihli prísť, zozadu doňho nabúralo auto.

Zdravotná sestra cestovala s kamarátmi na výlet, na mieste nehody bola medzi prvými. Z auta s odtrhnutou strechou, ktoré skončilo hore kolesami pomáhala zranenému vodičovi. "Ležal v aute, pomohla som, ale stratil veľa krvi," opísala situáciu. 

Cesta bola niekoľko hodín po nehode neprejazdná a v kolónach uviazli mnohí vodiči. Príčinu nehody ešte polícia nepozná. Prečo si vodič spomaľujúci kamión pred sebou nevšimol a nestihol zareagovať budú vyšetrovať. "Nehoda je v štádiu objasňovania, na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi u vodiča bol nariadený odber krvi," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy