Skoro jasno
15°
Bratislava
FOTO: Na D2 došlo k smrteľnej nehode, diaľnicu uzavrel vrtuľník
Zdielať na

FOTO: Na D2 došlo k smrteľnej nehode, diaľnicu uzavrel vrtuľník

MALACKY / Záchranné zložky, vrtuľník a odstavená diaľnica. Takto to vyzeralo v stredu na diaľnici D2 neďaleko Malaciek. Auto skončilo mimo cesty. 44-ročný vodič v ňom zostal zakliesnený. Ten, žiaľ, neprežil.

Nehoda sa stala na 23 km diaľnice D2 asi dva kilometre od odpočívadla pri Malackách. Vodič zišiel z cesty do priekopy, prerazil oplotenie a zostal stáť v trávnatom poraste mimo diaľnice. Práve tam ho mali nájsť ľudia, ktorí boli na poľnej ceste, ktorá vedie popri diaľnici na prechádzke a privolali pomoc. 

Vodič bol v aute zakliesnený. "Hasiči po príchode zranenú osobu vyslobodili hydraulickým vyslobodzovacím zariadením, poskytli jej predlekársku prvú pomoc a na miesto privolali záchranársky vrtuľník. Do príletu vrtuľníka ťažko zranená osoba svojim zraneniam podľahla," priblížila hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Na diaľnici dokonca pristál aj vrtuľník. No mužovi už nedokázali pomôcť. "Leteckí záchranári smerovali priamo k miestu dopravnej nehody. Žiaľ, 44-ročný vodič utrpel nárazom zranenia nezlučiteľné so životom a lekár mohol konštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník odletel z miesta prázdny," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

"Žiaľ, muž pri dopravnej nehode utrpel poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a záchranári mu už nedokázali pomôcť," skonštatovala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Diaľnica bola v danom úseku v čase pristávania vrtuľníka uzavretá. 

Nepojazdné auto odtiahla odťahová služba. 44-ročný vodič z Macedónska podľa vyjadrenia polície dostal pravdepodobne mikrospánok. Či vodičovi prišlo nevoľno alebo išlo naozaj o mikrospánok, prípadne, či sa pod tragickú nehodu podpísalo niečo iné, polícia zisťuje.

V centre Prievidze zasahovali všetky záchranné zložky. Na tiesňovú linku im nahlásili zrážku vlaku a chodca. Stalo sa tak iba pár metrov pred hlavnou železničnou stanicou. Bližšie už Pavol Čertík: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy