Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po zrážke s vlakom vyhasol v Košiciach život ženy, rušňovodič už zrážke nemohol zabrániť
Zdielať na

Po zrážke s vlakom vyhasol v Košiciach život ženy, rušňovodič už zrážke nemohol zabrániť

Archívna reportáž

Na železničnom priecestí v smere zo Žarnovice na Lukavicu došlo ku tragickej zrážke rýchlika s dodávkou. Osudnou sa stala pre dve osoby v dodávke:

KOŠICE / V piatok vo večerných hodinách došlo v Košiciach ku tragickej nehode, pri ktorej vyhasol život ženy. Tá po zrážke s vlakom zraneniam podľahla. Rušňovodič už zrážke nedokázal zabrániť.

V piatok večer prišlo v blízkosti železničnej zastávky Ťahanovce v Košiciach k zrážke vlaku a osoby ženského pohlavia. Totožnosť ženy určiť na mieste nedokázali.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, žena zraneniam podľahla. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom.

Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Rušňovodič vlaku už kvôli krátkej vzdialenosti zrážke aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia aj zvukového výstražného znamenia nedokázal zabrániť. Žena pri zrážke utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Kvôli dokumentovaniu udalosti bola v tomto úseku na niekoľko hodín zastavená vlaková doprava," ozrejmila Ivanová.

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Vodič prežil zrážku s vlakom, auto tlačil pred sebou takmer tridsať metrov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy