Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tínedžeri z osady brutálne prepadli bezdomovcov. Mladíci útočili palicami a sekáčom na mäso
Zdielať na

Tínedžeri z osady brutálne prepadli bezdomovcov. Mladíci útočili palicami a sekáčom na mäso

ŽELIEZOVCE / Traja tínedžeri z osady brutálne prepadli bezdomovcov, ktorí prespávajú v opustenom objekte vinárskych závodov. Mladíci útočili palicami a sekáčom na mäso. Traja napadnutí muži skončili v nemocnici, jeden z nich bojuje o život.

K brutálnemu útoku došlo v budove, v ktorej prebývajú ľudia bez domova. Do vnútra vtrhli 3 mladíci 15 a 16-roční. "Oni prišli do vnútra a začali nás mlátiť z ničoho nič, lebo sme bezdomovci," povedal napadnutý Gabriel. Mužov prekvapili útočníci, keď už ležali a chystali sa spať. V rukách držali palice a dvoch začali biť. Kričali, že chcú peniaze. "Pýtali od nás peniaze víno všetko," dodal Gabriel.

​Lupiči mužov bili ako zmyslov zbavení. Na jedného z nich zaútočil aj so sekáčom na mäso. Pritom aj všetko prehľadávali, až pokiaľ pod vankúšom nenašli peňaženku. "Ešte toľko hovorili, že my ich zabijeme potom ich podpálime," vyjadril sa jeden z napadnutých mužov. Útočníci brutálne napadli aj 56-ročného pána Gabriela, ktorý sa snažil kamarátov brániť. "Ja som povedal, len aby kamarátov nebili, tak chytili zrkadlo a hodili mi do hlavy a kopli do mňa," prezradil Gabriel.

Tínedžeri napokon ukradli pár eur a ušli. Jeden z napadnutých mužov utekal na neďalekú benzínku a zavolal pomoc. "Odcudzili hotovosť vo výške 11,85 eur," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. "Mám hlavu zašitú, mám rozbitú hlavu," povedal Gabriel. Rovnako na tom bol aj druhý napadnutý a tretí je vo vážnom stave v nemocnici. Mladíci z osady skončili v putách. Okresný súd rozhodol, že budú stíhaní vo väzbe. "Trojica mladíkov bola obvinená za obzvlášť závažný zločin lúpeže," povedala Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy