Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa dobrovoľne prihlásil do karantény v Gabčíkove. Ukázalo sa ale, že na aute v pátraní
Zdielať na

Muž sa dobrovoľne prihlásil do karantény v Gabčíkove. Ukázalo sa ale, že na aute v pátraní

GABČÍKOVO / 28-ročný muž, ktorý sa vrátil zo zahraničia po vlastnej línii, dodržal nariadenie vlády a dobrovoľne išiel do karantény do zariadenia ministerstva vnútra. Vyšlo však najavo, že auto, ktorým prišiel, je v pátraní. Policajti ho môžu vypočuť až po otestovaní a uplynutí karantény.

Do karanténnej stanice v Gabčíkove prišiel v pondelok muž na dodávke s francúzskymi evidenčnými číslami. 28-ročný muž za volantom auta presedel dlhých 25 hodín, aby sa dostal na Slovensko. Ako uvedomelý občan našej krajiny zaparkoval priamo pred budovami niekdajších robotníckych ubytovní.

Tie v súčasnosti slúžia ako karanténne centrum pre ľudí, ktorí sa vracajú zo zahraničia. Nebol jediný, ktorý sem prišiel s autom evidovaným v zahraničí. Muža v karanténnej stanici riadne vyšetrili a ubytovali.

Prekvapenie prišlo v podobe žiadosti policajných kolegov zo zahraničia. Auto, na ktorom sa priviezol, sa dostalo do pátrania. "Môžeme potvrdiť, že polícia včera v zmysle zákona zaistila vozidlo. Okolnosti, za ktorých je dodávka na pátraní, polícia preveruje cez schengenský systém," informovala o prípade trnavská hovorkyňa polície Mária Linkešová. 

Muža, ktorý s ním prišiel na Slovensko, zatiaľ policajti nemohli vypočuť. Najprv ho čaká 14-dňová dobrovoľná izolácia, počas ktorej bude podrobený testu na prítomnosť koronavírusu. "Osoba, ktorá na aute jazdila, je umiestnená v karanténe, a preto polícia bude môcť s osobou pracovať až po opustení zariadenia v Gabčíkove," vysvetlila Linkešová. 

Polícia zatiaľ nespresnila ani to, odkiaľ muž pricestoval a ako sa dostal k dodávke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy