Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič falošnej sanitky sa postavil pred súd. Pri svojom nebezpečnom konaní mal mať vysokú hladinu cukru
Zdielať na

Vodič falošnej sanitky sa postavil pred súd. Pri svojom nebezpečnom konaní mal mať vysokú hladinu cukru

MARTIN / Sudca Okresného súdu v Martine dnes rozhodoval o väzbe pre 48-ročný muž, ktorý pod vplyvom alkoholu jazdil na aute, ktoré pripomína sanitku. Podľa zdroja Televízie JOJ z právnického prostredia bol navyše diabetik a pri svojom čine mal vysokú hladinu cukru, čo tiež nie je zanedbateľná skutočnosť pri jeho nebezpečnom konaní.

Tiborovi hrozí strata slobody až na pätnásť rokov. Hliadka ho priviezla z policajnej cely, kde vytriezvel a bolo na ňom vidieť, že teraz si už uvedomuje, do akých obrovských problémov sa dostal. "Vyšetrovateľ krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline 48-ročného muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

​Podľa obvinenia si sadol za volant vyradenej sanitky opitý a keď ho policajti chceli zastaviť museli strieľať. "Použili policajti štyri varovné výstrely do vzduchu a deväť mierených striel na zadné pneumatiky," povedala Jana Balogová.

Na chodbe súdu pre TV JOJ obvinený muž povedal o svojich zdravotných ťažkostiach. "Tú chorobu, ktorú má, v kombinácii s alkoholom je vražedná kombinácia," informoval obhajca Peter Múkera. "Prepáčte, nie je mi dobre. Mám cukrovku, tlak zlý," dodal obvinený muž. 

O Tiborom ďalšom osude sudca rozhodoval takmer dve hodiny. "Obvinený bol vzatý do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Dôvodom je aj obava z pokračovania trestnej činnosti," doplnila Lenka Belavá, hovorkyňa KS Žilina. 

Tibor nepodal sťažnosť. Rozhodnutie sudcu je teda právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy