Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Judita obžalovaná z vraždy kamaráta: Sudkyňa vypočula ľudí, ktorí zasahovali priamo v byte, kde ležal dobodaný Tomáš (†16)
Zdielať na

Judita obžalovaná z vraždy kamaráta: Sudkyňa vypočula ľudí, ktorí zasahovali priamo v byte, kde ležal dobodaný Tomáš (†16)

ŽILINA / 16-ročného Tomáša, študenta gymnázia, podľa polície a obžaloby zavraždila vlani v máji v Žiline jeho kamarátka a spolužiačka Judita. Chlapec mal na tele takmer 50 rán nožom. Brutalita vraždy nenechala chladnými ani záchranárov, ktorých vo štvrtok senát vypočul.

Na okresnom súde pokračovalo v poradí už tretie hlavné pojednávanie s Juditou, ktorá je obžalovaná z vraždy kamaráta. Boli vraj nerozluční priatelia, okrem školy trávili spoločne aj voľný čas. Podľa obžaloby však mala Judita Tomášovi v osudné májové popoludnie spoôsobiť až 49 bodných a bodnorezných rán. Vo štvrtok predpoludním vypočula sudkyňa tých, ktorí boli krátko po vražde na mieste ako prví - záchranárov.

Z pojednávaní bola verejnosť vylúčená. Rozhodla tak sudkyňa už na prvom pojednávaní, ktoré bolo ešte začiatkom januára. S médiami nekomunikuje ani Juditina rodina.

"My sme spolu s kolegom boli privolaní ako prví. Prišli sme svedčiť a sme predvolaní ako svedkovia k tomuto prípadu," vyjadril sa lekár Ján Remšík. "My sme tam prišli ako druhá posádka, zranenia mala aj tá slečna," povedal záchranár Tomáš Buček. Aj samotných záchranárov tento prípad po profesnej, ale aj ľudskej stránke mimoriadne zasiahol. "Je to pre mňa prakticky až nepochopiteľné," dodal Remšík. 

Popoludní senát vypočul policajta z hliadky, ktorý na miesto prišiel súbežne so záchranármi. Po skončení pojednávania sudkyňa rozhodovala o prepustení z väzby.

Judita sa opäť chcela dostať na slobodu, senát ale jej žiadosť zamietol. So slzami v očiach a s putami na rukách odchádzala z pojednávacej miestnosti v sprievode justičnej stráže. Obhajoba podala voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd.

​Viac o prípade, ktorý otriasol celým Slovenskom, si môžete pozrieť aj v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy