Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matka, ktorá skočila z okna za dcérou, zraneniam v nemocnici podľahla
Zdielať na

Matka, ktorá skočila z okna za dcérou, zraneniam v nemocnici podľahla

Archívna reportáž

V novembri došlo k tragickej nehode na Bratislavskom sídlisku, pri ktorom mladík vypadol z okna.

PLZEŇ / V stredu došlo k tragickým udalostiam v panelovom dome v Plzni, kde najskôr z okna vypadla 10-ročná dievčina a následne za ňou skočila jej matka. Žena v nemocnici svojim zraneniam podľahla.

Informáciu o úmrtí pre idnes.cz potvrdila policajná hovorkyňa Ivana Jelínková. "Žena svojim zraneniam v nemocnici podľahla. Bližšie informácie s ohľadom na rodinu poskytovať nebudeme," povedala Jelínková. Hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Plzni Gabriela Levorová vo štvrtok ráno oznámila, že dievča je mimo ohrozenia života a je v stabilizovanom stave.

​Tragédia sa stala v stredu po ôsmej hodine ráno v Těšínské ulici. Z okna panelového domu najprv vypadla desaťročná dievčina, o niekoľko minút neskôr na zem dopadla aj jej matka. Dievčaťu okamžite poskytovali pomoc traja mladí ľudia, ktorí tiež zavolali záchranku. Dieťa utrpelo ťažké zranenia dolných končatín a hlavy, ktoré by nemali mať fatálne následky.

Kým záchranári ošetrovali dievča, inšpektor si všimol, že v okne bytu na piatom poschodí sa pohybuje žena. "Dostal sa do chodby domu na balkón a snažil sa so ženou komunikovať," opísala hovorkyňa záchrannej služby Mária Svobodová. Žena ale vôbec nereagovala, nekomunikovala, ani jedenkrát na záchranárov neotočila hlavu, len sa pozerala pred seba. Zhruba po desiatich minútach vyskočila z okna. "Utrpela ťažké zranenia hlavy a je vo vážnom stave," uviedla v stredu Svobodová.

Podľa zdroja blízkeho rodine bola dievčina chorá. "Dievčatko má vážne zdravotné ťažkosti. Pri včerajšej nešťastnej udalosti sa ju matka snažila zachrániť, " zdôraznila príbuzná, ktorá za rodinou okamžite po nešťastí prišla.

Obyvatelia, ktorí žijú v rovnakom panelovom dome, sú z udalosti v šoku. O rodine hovoria ako o bezproblémovej. "Sú to veľmi milí a slušní ľudia. Vôbec si to nedokážem vysvetliť. Nechápem, čo sa stalo," povedala jedna zo susediek. "Pýtala som sa jej, čo sa stalo, pretože bola smutná. Povedala mi, že malá je chorá a bola asi mesiac v nemocnici," spomína ďalšia suseda. Keď sa pýtala, čo konkrétne s dcérou je, žena len sklopila oči a rozplakala sa. "Býva tu s manželom a dvoma dcérami. Obe deti má veľmi rada a pekne sa o ne vždy starala," doplnila.

Polícia zatiaľ k prípadu bližšie informácie nezverejnila. "Policajti preverujú všetky okolnosti prípadu tak, aby mohli s istotou povedať, či ide o nešťastnú náhodu, samovraždu alebo trestný čin," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy