Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dve stovky zrazených áut a 70 zranených. Reťazovú nehodu spôsobilo vyčíňanie počasia
Zdielať na

Dve stovky zrazených áut a 70 zranených. Reťazovú nehodu spôsobilo vyčíňanie počasia

Archívna reportáž

MONTREAL / Takmer 70 ľudí sa zranilo pri hromadnej nehode, pri ktorej sa zrazilo približne 200 vozidiel na rušnej diaľnici v predmestí kanadského mesta Montreal.

Dvaja ľudia zostali uviaznutí v autách aj hodiny po nehode, ktorá sa stala o 12:30 v La Prairie, Quebec povedala pre theguardian.com policajtka Marie-Michelle Moore. Podľa informácií z miesta nehody, približne 70 ľudí sa zranilo, mnoho z nich utrpelo vážne zranenia. 

Záznam havárie ukázal, že medzi vozidlami, ktoré sa zrazili v rámci masívnej dopravnej nehody bol aj školský minibus,  ktorom sa v tom čase nenachádzali žiadni študenti. Ďalším z vozidiel bola cisterna s označením horľavých materiálov a ďalšie. "Prakticky všetko, čo malo štyri kolesá, bolo súčasťou nehody," potvrdila Moore a dodala, že našťastie nedošlo k požiaru. 

Niektoré vozidlá boli nakopené jedno na druhom, iné rozbité nad nepoznanie, pričom až o 75 áut  musela postarať odťahová služba. 

Minister dopravy v Quebecu François Bonnardel na tlačovej konferencii uviedol, že reťazovú haváriu pravdepodobne spôsobil  aj výpadok prúdu na diaľnici 15, ktorá bola hodinu pred nehodou dvakrát zavalená snehom . "Ľudia šoférovali, silný vietor ... a zrazu ste nič nevideli," smutne opísal situáciu Bonnardel. A 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy