Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tibor (48), ktorý jazdil s dvomi promile na falošnej sanitke je už obvinený
Zdielať na

Tibor (48), ktorý jazdil s dvomi promile na falošnej sanitke je už obvinený

OKRES MARTIN / Tibor (48), ktorý v pondelok na Turci narobil rozruch svojou jazdou na aute, ktoré vyzerá ako sanitka, už čelí obvineniu. Policajti mu pritom namerali vyše 2 promile alkoholu v krvi. A teraz už je na prokurátorovi, či podá sudcovi návrh na vzatie do väzby muža, ktorý je obvinený za obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia.

Podľa polície svojou arogantnou jazdou ohrozil viacerých vodičov, ktorí sa mu museli vyhnúť. Jeho nekoordinovaná jazda neušla pozornosti členom policajnej hliadky v dedine Sučany. Nielenže ignoroval ich signály, aby zastavil, ale naopak, ešte viac pridal a snažil sa im uniknúť. Začala teda policajná naháňačka, pri ktorej muži zákona museli použiť služobnú zbraň. "Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti štyri varovné výstrely do vzduchu a 9 mierených striel na zadné pneumatiky," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

V Martine, kde ho zadržali, mu hneď dali aj fúkať. "Po zastavení bola u vodiča vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti namerali viac ako dve promile," informovala Jana Balogová.

Tibor sedel za volantom auta, ktoré kedysi záchranárom slúžilo ako sanitka. Lenže teraz je už vyradené z ich systému a vozidlo má v prenájme Bystrická horská záchranná služba Nádej. "Samozrejme my teraz podnikneme všetky právne kroky, lebo je to hrubé porušenie zmluvy, znaky, charakteristické pre sanitku a pre Záchrannú službu Košice mali byť odstránené," vyjadril sa Miroslav Boháč, riaditeľ záchrannej služby Košice. "Ja som sa riadil podľa zmluvy a nebudem sa k tomu vyjadrovať, ale určite to bolo myslené dobre. Keby sa toto nestalo, nikomu by to nevadilo," dodal Pavol Múkera, bystrická horská záchranná služba Nádej. 

Auto si prenajali na to, aby zabezpečovali zdravotné služby pri rôznych športových akciách. Tibor, ktorý vozidlo šoféroval, sa staral o jeho technicky stav. "Touto cestou sa chceme ospravedlniť všetkým poctivým záchranárom za tento hrozný čin, za ktorý nesie osobnú zodpovednosť konkrétna osoba," povedal Pavol Múkera.

Za takýto trestný čin hrozí strata slobody na desať až pätnásť rokov.

V Bratislave riešia kuriózny prípad mladej vodičky, ktorá nie je plnoletá, no už jazdí na električke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy