Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NAKA zasahovala vo viacerých krajoch Slovenska. Zadržali viac ako 20 osôb
Zdielať na

NAKA zasahovala vo viacerých krajoch Slovenska. Zadržali viac ako 20 osôb

BRATISLAVA / Policajti NAKA od rána zasahovali v Žilinskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. Ide o akciu s krycím názvom Tiger, ktorá súvisí s neoprávneným zaobchádzaním s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom, spáchaného organizovanou skupinou a s obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Policajti zadržali 24 osôb a vykonali prehliadky viacerých priestorov. "Akciu vykonávame za účasti medzinárodného vyšetrovacieho tímu, za prítomnosti kolegov z Francúzska, vrátane pracovníkov Francúzskej justície a pracovníkov Europolu," informovala počas dňa polícia. 

"Zásah súvisí s trestným činom neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým účinkom alebo s iným hormonálnym účinkom, spáchaného organizovanou formou a s trestným činom legalizácie príjmu z trestnej činnosti," priblížil dôvod zásahu hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

V Žilinskom kraji robili prehliadky v okresoch Martin, Námestovo, Dolný Kubín aj Ružomberok. V Žiline na Bánovskej ceste sa po celý deň striedali policajné autá, v putách skončilo viacero mužov. Kukláči prenášali rôzne krabice a vrecia. Ich obsah je ale zatiaľ neznámy. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania malo byť v Žilinskom kraji v súvislosti s raziou pod názvom Tiger zadržaných okolo 20 ľudí.

Policajti z NAKA mali zasahovať aj v Martinskom okrese. V Žiline vošli do areálu ministerstva vnútra dve hodiny po polnoci.
 Naďalej vykonávame aj ďalšie procesné úkony, ktoré momentálne nemôžme bližšie špecifikovať. Akonáhle to procesná situácia dovolí, prezradíme viac," informovala ďalej polícia. 

Policajti si opäť posvietili na drogy, viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy