Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Boj s čiernymi stavbami sa začal. Na Domaši pristúpili k radikálnemu riešeniu
Zdielať na

Boj s čiernymi stavbami sa začal. Na Domaši pristúpili k radikálnemu riešeniu

DOMAŠA / Vodohospodári na východnom Slovensku sa pustili do boja proti čiernym stavbám na brehu Domaše. Desiatky rokov sa snažili o ich odstránenie, no bez úspechu. Po mnohých výzvach pristúpili k radikálnemu riešeniu.

Na brehu Domaše začali s odpratávaním prvých takýchto nelegálnych objektov. Karavany, ktoré bolo možné presunúť, začali odvážať na určené pozemky. Tie, ktoré sa nedajú premiestniť, budú nekompromisne zbúrané. Niektoré už žeriavom naložili na nákladné autá a začali odvážať. "Ja som zástanca toho, na cudzom sa nemá stavať," uviedol rybár Jozef. "Tie chatky, latríny už tu dávno nemuseli byť," dodal Jozef. 

Spolu je okolo brehov Domaše asi 300 takýchto nelegálnych objektov. 90 z nich má svojho majiteľa. U zvyšných je vlastník zatiaľ neznámy. Ak sa k nim neprihlásia ani do jedného roka, prepadnú v prospech štátu. "My teraz riešime Domašu ale toto nie je problém len Domaše a rovnakým spôsobom mienime pokračovať aj na iných vodných tokoch," informoval Pavel Virág, technicko prevádzkový riaditeľ SVP. 

Okrem vodohospodárov boli dnes na pláži aj niektorí majitelia provizórne zhotovených objektov. Aby neprišli o veci, ktoré tam mali, si ich prišli sami, aj keď v poslednej chvíli, rozobrať a odpratať. "Mám tu dvojplatničku, chladničku," vymenoval vlastník karavanu Ľubomír. 

V odstraňovaní nelegálnych objektov na pláži budú pokračovať aj v najbližších dňoch. Práce plánujú ukončiť v apríli tohto roka. Suma na odstránenie týchto objektov je predbežne vyčíslená na zhruba 400 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy