Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Od záhadnej smrti Violy prešli 3 mesiace: Polícia nové skutočnosti nekomentuje, cudzie zavinenie stále nevylúčila
Zdielať na

Od záhadnej smrti Violy prešli 3 mesiace: Polícia nové skutočnosti nekomentuje, cudzie zavinenie stále nevylúčila

BRATISLAVA / Od nálezu tela modelky, učiteľky angličtiny a fotografky Violy Macákovej, ktorú našli ležať nevládnu v bratislavskom prístave, ubehli tri mesiace. Polícia stále žiadne podrobnosti neposkytla a stále nikoho konkrétneho neobvinila. Na verejnosť sa dostali nové informácie, no ani tie polícia nekomentuje.

Bol pondelok 11. novembra, kedy krátko po deviatej hodine ráno zavolal muž na tiesňovú linku. Pod žeriavom našiel podchladenú ženu, ktorá slabo dýchala a chrčala. 34-ročná Viola prevoz do nemocnice neprežila. Zomrela ešte v sanitke na následky embólie. Okrem krvnej zrazeniny ale utrpela polytraumu. Mala vážne zranené členky, rozsiahle devastačné poranenia zadnej časti tela a zlomený stavec.

Privolaný súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil, ale ani nepotvrdil, a preto bola nariadená pitva. "Vo vami uvedenom prípade je vedené trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Violin pohyb malo zachytiť v meste viacero kamier, kde sa podľa záznamov ukázalo, že išla po ulici sama bez sprievodu. Zvláštnosťou na celom prípade je to, že aj napriek chladnému počasiu nemala oblečený kabát, prípadne bundu. V čase úmrtia navyše nemala pri sebe doklady, kabelku a ani mobil. 

"Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo, avšak vo vyšetrovaní tohto prípadu aj naďalej pokračujeme," uviedla ďalej policajná hovorkyňa Slamková. V posledných dňoch prišli viaceré internetové portály s informáciou, že Viola bola do pol pása v Dunaji. Odvolávajú sa na zdroje z prostredia vyšetrovania, podľa ktorých sa našla voda na sukni, pančuchách ako aj v topánkach 34-ročnej ženy.

Išlo o samovraždu? 

Polícia nevylúčila, že Viola mohla zomrieť bez cudzieho zavinenia, a teda jej smrť mohla nastať zhodou nešťastných náhod alebo pri pokuse o samovraždu. "V danej veci sú vykonávané všetky nevyhnutné procesné úkony za účelom jej náležitého objasnenia," informovala Slamková. Otázkou zostáva, či je možné, aby si človek dokázal spôsobiť sám také zranenia, aké mala nebohá žena. Forenzný biomechanik sa domnieva, že viac svetla do tohto prípadu by mohla vniesť počítačová animácia. "Počítačová simulácia by bola nutná pre spracovanie tohto prípadu, aby sa dalo preukázať, či je vysoko pravdepodobná jedna verzia alebo druhá verzia, prípadne, či niektorý variant môže byť odmietnutý, lebo nezodpovedá daným podmienkam na mieste činu," vyjadril sa Jiří Straus, forenzný biomechanik. 

"Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, bližšie informácia k tomuto prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodala hovorkyňa polície Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy