Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia obvinila 56-ročného Bratislavčana zo sexuálneho zneužívania v detskom tábore
Zdielať na

Polícia obvinila 56-ročného Bratislavčana zo sexuálneho zneužívania v detskom tábore

BRATISLAVA / Kauza sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland pokračuje. Polícia po niekoľkých mesiacoch obvinila v tejto súvislosti 56-ročného Romana z Bratislavy.

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajné ho zboru v Bratislave vzniesol na základe niekoľko mesačného vyšetrovania obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania 56-ročnému Romanovi P. z Bratislavy," informovala polícia na svojej stránke. 

Na základe výsledkov vyšetrovania ako aj zabezpečenej dôkaznej situácie mal v súčasnosti už obvinený Roman v roku 2003, v priestoroch letného tábora nadviazať kontakt s poškodenou maloletou – v tom čase 13-ročným dievčaťom. Následne ju mal v tom čase od roku 2004 až do roku 2005 viackrát a rôznymi spôsobmi sexuálne zneužiť.

K sexuálnemu zneužívaniu maloletého dievčaťa malo počas tohto obdobia dochádzať na rôznych miestach v Bratislave, mimo Bratislavy, vrátane pobytu v tom čase maloletej v letnom tábore, kde pôsobil ako hlavný vedúci. "V rámci vyšetrovania bolo na základe jednotlivých vykonaných procesných úkonov preukázané, že toto konanie malo vplyv na mravný a fyzický vývin v tom čase maloletej osoby,"  pokračuje polícia. 

​Romanovi hrozí v prípade dokázania viny 2 až 10 rokov za mrežami. 

O sexuálnom zneužívaní zo strany, v tom čase 40-ročného vedúceho tábora, prehovorila jedna z jeho údajných obetí Katarína Danová. Vtedy mala len 13 rokov. "Pri tom sexuálnom zneužívaní je to tak, že ten predátor si vás akoby pripraví na to celé. Na to, že príde k sexuálnemu kontaktu. Takže vy v konečnom dôsledku nekladiete odpor. Toto sa volá grooming," vysvetlila Katarína. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy