Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vlastnými rukami si postavili posed. Len čo ho dokončili, niekto im ho podpálil
Zdielať na

Vlastnými rukami si postavili posed. Len čo ho dokončili, niekto im ho podpálil

VRANOV NAD TOPĽOU / Drevený domček v korunách stromov postavili vlastnými rukami a na svoje náklady. Kompletne zateplený posed mal slúžiť pre miestnych poľovníkov, ale aj deťom. Stavali ho vo voľnom čase niekoľko mesiacov. Len čo ho stihli dokončiť, ich prácu zničil podpaľač.

Dvaja muži, ktorí posed stavali vlastnými rukami, si všimli v lese za domami požiar. Keď prišli na miesto zistili, že drevený domček, na ktorom pracovali asi 3 mesiace a len pred pár dňami ho dokončili, je celý v plameňoch. "Tie plamene siahali do veľkej výšky, bolo jasné, že horí posed, hneď sme volali hasičov," vraví staviteľ posedu Maroš Spišák. 

"Posed bol zničený požiarom, ktorý má na svedomí neznámy páchateľ," potvrdila aj policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Posed, ktorý postavili v lese bez ťažkej techniky, iba holými rukami, úplne zhorel. Ostala z neho iba obhorená konštrukcia a schody, ktoré k nemu viedli. Samotný drevený domček, ktorý bol dokonca aj zariadený, sa však pri požiari úplne zosypal. 

"Škoda bola spôsobená vo výške približne 2000 eur," povedal Michal Kertis z poľovníckeho združenia Dubník - Čičava. "Kedže sme to plánovali využívať aj na krátke výlety s deťmi, mali sme tam aj poschodovú posteľ, kreslo," vraví Spišák. 

Posed zhorel iba dva dni potom, ako ho kompletne dokončili. "Bola to drina, poobede, po večeroch sme tu pomaly robili," hovorí staviteľ posedu Jaroslav Adam. "Polícia začala vyšetrovanie, a to v prípade poškodzovania cudzej veci," uviedla policajná hovorkyňa. "Pokiaľ by sa našiel niekto, kto by pomohol k odhaleniu páchateľa, tak venujeme 1000 eur," povedal Spišák. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy