Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prezidentka absolvovala obed so svojimi predchodcami. Schuster si vtipne doberal Gašparoviča
Zdielať na

Prezidentka absolvovala obed so svojimi predchodcami. Schuster si vtipne doberal Gašparoviča

BRATISLAVA / Zuzana Čaputová dnes v paláci hostila svojich predchodcov Rudolfa Schustera, Ivana Gašparoviča a Andreja Kisku. Ide už o tradíciu, keď aktuálna hlava štátu pozýva na novoročný obed svojich predchodcov. Okrem obeda stihli prebrať aj aktuálne politické otázky.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v piatok o 13-tej hodine stretla v Prezidentskom paláci so svojimi predchodcami na spoločnom novoročnom obede. Pri tejto príležitosti debatovali predovšetkým o blížiacich sa parlamentných voľbách a tiež, či by v prípade úspechu poverili ĽSNS zostavením vlády.

Rudolf Schuster si aj tento rok už tradične neodpustil výčitku voči Ivanovi Gašparovičovi, že on takéto prezidentské obedy nerobil. "Ďakujem veľmi pekne, že ste nás pozvali. Je to od Vás veľmi milé. Patríte medzi tých, ktorá najskôr nás pozvala. Lebo napríklad pán exprezident Gašparovič nepozýval. On to zrušil. To musím pripomenúť aj 10 rokov. Aj pán prezident Kiska nás pozýval. Ešte raz ďakujem," zavtipkoval si Schuster. Takto zas komentoval čakanie exprezidentov na Zuzanu Čaputovú s kyticami v rukách. "Stojíme tu jak kvetináče," povedal Schuster.

Prezidenti mali ako predjedlo terinu z králika s jogurtovou espumou a estragónovým olejom, mali tiež vývar z prepeličky s maslovou koreňovou zeleninou a ako hlavné jedlo sa podával grilovaná bravčová panenka s hubami na masle. Dezert bol Red Velvet s malinami, čučoriedkami a vanilkovým mascarpone. 

Prezidenti sa takto stretávali aj po minulé roky. Naposledy pozval svojich predchodcov Ivana Gašparoviča a Rudolfa Schustera na obed do paláca exprezident Andrej Kiska. 

Ako si Rudolf Schuster vtipne doberal Gašparoviča, si môžete pozrieť vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy