Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena založila požiar vo vlastnom dome. Stačila iskra a začalo horieť
Zdielať na

Žena založila požiar vo vlastnom dome. Stačila iskra a začalo horieť

KRUŽNO / Chcela si zakúriť a nedopadlo to dobre. Nešťastne sa skončil včerajší požiar v kotolni v obci Kružno. Chytila sa aj strecha a majiteľku museli hospitalizovať na klinike popálenín v Šaci.

Zranenú ženu previezli záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. Lekári museli zistiť, či sa nenadýchala splodín a či jej zranenia nevyžadujú prevoz na iné – špecializované pracovisko. 

Požiar vypukol v kotolni, v zadnej časti domu. Pani Alena išla zakúriť, doma bola sama. Podľa zdroja TV JOJ mala na rozkurovanie použiť benzín. Obsah bandasky sa údajne vylial aj na dlážku.

Na oheň si už susedia netrúfli, počkali na príchod hasičov. Zachovali sa však odvážne. Z miestnosti zasiahnutej požiarom ešte vyhádzali plynové fľaše.

"Pri požiari zasahovali dve hasičské družstvá z RS a dobrovoľný hasičský zbor obce. V čase príjazdu na miesto zásahu bola zasiahnutá požiarom strecha z dvoch tretín," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota Milan Polák. Oheň sa z kotolne šíril strechou smerom k prednej časti domu. Tú ale požiar nezničil. Hasiči zasiahli včas a podarilo sa im miestnosti, kde bývala žena so synom.  

Požiar chatrče v Medzeve pri Košiciach si vyžiadal ľudský život. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy