Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zistenia TV JOJ: Podnikateľa Miroslava Bödöra údajne niekto zastrašuje
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Podnikateľa Miroslava Bödöra údajne niekto zastrašuje

BRATISLAVA / Nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra, ktorý vlastní bezpečnostnú službu Bonul, zrejme niekto zastrašuje. Podľa zistení TV JOJ mal dostať výhražnú SMS správu s obsahom, ktorý údajne súvisí s prípadom vraždy Jána Kuciaka. Pre obsah tejto SMS správy bol na nitrianskej pobočke NAKA podať trestné oznámenie.

Hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka k prípadu pre TV JOJ povedal, že ku konkrétnym oznamovateľom sa polícia nevyjadruje. 

Správu budeme aktualizovať.

Miroslav Bödör je majiteľom nitrianskej bezpečnostnej služby Bonul, ktorej sa darí v zákazkách pre štát a na ich večierku bol dokonca aj samotný Robert Fico. V minulosti sa pre Hospodárske noviny ale vyjadril, že firmu vedie jeho syn Norbert. 

Práve Norbert Bödör bude v pondelok vypovedať na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v prípade vraždy Jána Kuciaka. Jeho meno sa skloňuje v súvislosti so sledovaním novinárov. To, že mal byť do neho zainteresovaný potvrdil vo svojej výpovedi pred súdom svedok Peter Tóth. 

"Prvýkrát som sa stretol v auguste 2018 s Norbertom Bödörom, na čo mi on povedal, že to zafinancoval, ale ešte nič nevidel. Na čo som ostal prekvapený, lebo som predsa vyrobil dve kópie na USB, ale potom som videl kde boli," podotkol na základe predchádzajúcej výpovede svedok. Norberta Bödöra sa týka aj jeden moták, ktorý poslal Marian Kočner Petrovi Tóthovi.

"Tento moták nemá význam bez kontextu. Mal som sa opýtať Bödöra, či by Robert Fico mohol požiadať Mamojku a ten aby následne prijal určité kroky v prospech Mariana Kočnera. Bolo to v deň majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2018, keď si ma zavolal pán Para (advokát pri zaznení svojho mena v súdnej sieti spozornel) a povedal mi, že Marian Kočner ma prosí, aby som v tejto veci zašiel za pánom Mamojkom. Tejto žiadosti som vyhovel a pánovi Mamojkovi som povedal, že ho pozdravuje pán Kočner a prosí ho, či by sa mohol angažovať," uviedol Tóth.

"Prvýkrát som sa stretol v auguste 2018 s Norbertom Bödörom, na čo mi on povedal, že to zafinancoval, ale ešte nič nevidel. Na čo som ostal prekvapený, lebo som predsa vyrobil dve kópie na USB, ale potom som videl kde boli," podotkol na základe predchádzajúcej výpovede svedok.

"Počas vykonávania sledovania som sa s nim nestretol. Až potom, keď bo vzatý Marian Kočner do väzby. Predmetom diskusie bolo, že Marian Kočner chcel vedieť, či by Bödör vedel zistiť, aké sú vyhliadky jeho prepustenia z väzby. Alebo či by vedel intervenovať u Šantu či Trnku. Na tieto odpoveďe boli zamietavé odpovede, lebo Kováčik sa mal vyjadriť, že aj keby chcel, tak by pán prokurátor Šanta zvolal tlačovú besedu," uviedol Tóth.

"Popri tom sa ma Norbert Bödör opýtal, či ešte funguje sledovací tím. Ja som mu povedal, že pán Kočner to rozpustil. Pán Bödör mi na to povedal, že on to len financoval a nič z toho nevidel. A aj napriek tomu, že ho to až tak nezaujímalo sa opýtal, či by vedel tím znovu postaviť na nohy. Jeho ale nezaujímajú novinári, no skôr politici. Ale následne sme sa k tomu už nedostali," opísal svoj kontakt s Norbertom Bödör Peter Tóth.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy