Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bezdomovkyni sa zmenil život. Vo vrecku našla hotový poklad
Zdielať na

Bezdomovkyni sa zmenil život. Vo vrecku našla hotový poklad

TRNAVA / Stačila chvíľa a trnavskej bezdomovkyni sa zmenil život. Pani Jana objavila vrece s oblečením. V jednej z búnd našla niečo, čo jej spravilo obrovskú radosť a opäť zažila, čo je to mať strechu nad hlavou.

​Pani Jana vychovala 6 detí. Osud sa s ňou nemaznal a roky žije bez strechy nad hlavou na ulici. Od otca svojich detí odišla, pretože ju celý život bil a psychicky týral. "Bitky na dennom poriadku. Úteky z domov aj s deťmi. Nedalo sa to už vydržať, tak som ho opustila," povedala pani Jana. 52-ročná žena bola cez 20 rokov na materskej a nikdy poriadne nepracovala. Privyrábala si rôzne. Napríklad aj tým, že nosila veci do zberných surovín.

​"To si neviete predstaviť, že to neni med lízať, starať sa, zarábať si na seba. Chodiť do kovošrotov a zarábať si aspoň na to jedlo. Musela som prežiť," dodala ďalej. Pani Jana žije na ulici viac ako 15 rokov. V odhodenom vreci pred zberným dvorom našla niečo, čo jej na pár týždňov doslova zmenilo celý život. V mechu plnom oblečenia našla bundu. Keď sa pozrela do vreciek, neverila vlastným očiam. Vo vrecku bolo okrem iného aj 2500 eur. Ak by pani Jana vrece neprezrela, oblečenie aj s peniazmi by s najväčšou pravdepodobnosťou skončili zničené.

"Neverila som vlastným očiam, že sú pravé. To bol šťastný vačok to je pravda. Peniaze som neukradla jednoducho som šla na zborný dvor a bol tam mech, tak som ho roztvorila a našla som tam poklad, hovorím druhé vianoce," vyjadrila sa pani Jana. "Je to naozaj kuriózny prípad, lebo nie často sa stáva, že dôjde k tomu, že sa vyhodia veci, v ktorých sa nachádzajú peniaze. Pokiaľ by niekto takúto bundu s peniazmi našiel, nemusí to byť hneď považované za trestný čin, pretože pokiaľ sa niekto zbavuje vecí a chce to vyhodiť, tým pádom je tam daný konkulentný súhlas tejto osoby a takáto osoba - ten nálezca nemôže byť považovaná za trestne stíhanú," skonštatoval advokát Milan Ficek.

Jana peniaze mohla použiť na rôzne veci. Ako TV JOJ povedala, túžila po druhých Vianociach a hlavne chcela opäť zažiť "teplo domova". Rozhodla sa preto, že časť peňazí použije na mesačný pobyt v penzióne. "To, čo mi roky chýbalo. Posteľ, sprcha, televízor, kľudne sedieť v teple nie v zime. Tá strecha nad hlavou chýba. To bol inakší pocit, ktorý som nevedela už dávno, čo je to zač. Nezmenila by som nič," uzavrela pani Jana.

O Slovensku bez bezdomovectva. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy