Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V slovensko-ukrajinskom pohraničí pribúdajú krádeže v obchodoch. Ide o náhodu?
Zdielať na

V slovensko-ukrajinskom pohraničí pribúdajú krádeže v obchodoch. Ide o náhodu?

UKRAJINSKÉ POHRANIČIE / Ide o sériové lúpeže s rovnakými páchateľmi, alebo o náhodu? V slovensko-ukrajinskom pohraničí pribúdajú krádeže obchodov. Postup je takmer vždy rovnaký.

Za posledné dni ide už o tretie vlámanie do takýchto malých prevádzok v regióne.Do potravín v obci Ubľa sa podľa polície niekto vlámal v dobe o 4. do 7. januára tohto roka.

"Neznámy páchateľ vytlačil okno na predajni, vošiel dnu a odcudzil fľašu alkoholu, 6 škatuliek cigariet a 12 litrov polotučného mlieka," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže. Škoda vysoká nebola. Naposledy sa taktiež cez malé okno dostali do tejto prevádzky v susednej obci. "To len dajaký mladý, dajaký chlapec chudý, ktorý sa tam zmestil," hovorí obyvateľka obce. 

V sklade zostalo množstvo rozbitého skla. Podľa slov predavačky z predajne zmizol hlavne alkohol. "Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil okno v objekte predajne potravín, vošiel dnu a zo skladu i z predajne odcudzil cukrovinky, alkohol a cigarety rôznych značiek," dodáva Ligdayová. 

Páchatelia sú zatiaľ pri všetkých vlámaniach do obchodov v regióne neznámi.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy