Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad brutálnej vraždy Imricha (57) počas Vianoc: Páchateľa už zadržali, hrozí mu doživotie
Zdielať na

Prípad brutálnej vraždy Imricha (57) počas Vianoc: Páchateľa už zadržali, hrozí mu doživotie

ZLATÉ / Prešovskí kriminalisti objasnili brutálnu vraždu 57-ročného Imricha z obce Zlaté. Dva dni po Vianociach ho niekto dobil kladivom a telo podpálil. Po dvoch týždňoch je už páchateľ za mrežami policajnej cely. Hrozí mu doživotie.

57-ročný muž zomrel po brutálnom útoku. Záchranné zložky ho našli dva dni po Vianociach pri poľnej ceste za obcou Zlaté v smere na Nižný Tvarožec.
Muža miestni hľadali už skôr. Nedávno mu zomrela mama a v sobotu podvečer sa vybral na cintorín. Imrich sa ale domov nevracal. V nedeľu ráno na tieto miesta smerovali hasiči aj policajti. "Vedľa auta na zemi ležalo obhorené mužské telo. Pitva preukázala, že išlo o násilnú smrť," vyjadrila sa policajná hovorkyňa  Jana Ligdayová. Podľa zdroja televízie JOJ mal páchateľ muža viac ako šesťkrát udrieť predmetom pripomínajúcim kladivo, pričom údery smerovali do oblasti hlavy. Tým ale neskončil. Neskôr telo polial horľavou látkou a podpálil.

Vyšetrovateľ prípad rieši ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Osoba, ktorá sa mala brutálneho skutku dopustiť, je už za mrežami policajnej cely. "Vyšetrovateľ KR PZ PO vzniesol obvinenie za tento čin 31-ročnému Imrichovi," informovala ďalej Ligdayová. Páchateľa a jeho obeť spájajú rovnaké krstné mená. Nebohý Imrich bol v obci veľmi obľúbený. Bol pravou rukou starostky. Bezprostredne po nájdení tela miestni verili, že išlo iba o nešťastnú náhodu. Mysleli si, že auto mohlo začať horieť pre technickú poruchu. Nik z nich nepripúšťal, že by mohlo ísť o násilnú smrť. Obvinenému za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na doživotie. "Vyšetrovateľ zároveň spracoval pre prokurátora podnet na väzobné stíhanie obvineného," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy