Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lovci lebiek chytili Tomáša (31). Bodnou ranou do srdca zavraždil pasažiera v taxíku
Zdielať na

Lovci lebiek chytili Tomáša (31). Bodnou ranou do srdca zavraždil pasažiera v taxíku

MICHALOVCE / Slovenskí lovci lebiek zadržali v Michalovciach 31-ročného Tomáša. Pred dvomi rokmi pod vplyvom alkoholu a pervitínu zavraždil bodnou ranou do srdca nevinného pasažiera taxíka. Neprávoplatne ho odsúdili na 15 rokov. Na odvolacie konanie neprišiel.

Tomáš sa mal ešte pred sviatkami postaviť pred sudcu. Odtiaľ mal zrejme putovať priamo do väzenia. Kvôli PN sa ale ospravedlnil a na pojednávanie neprišiel. Sudca to ale neakceptoval. "Dal sa na útek, čo spustilo pátrací proces po jeho osobe. Sudca vydal ešte v ten deň príkaz na zatknutie," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia PZ.

​​Muž sa skrýval aj počas vianočných sviatkov. Pre svoje okolie mohol byť stále nebezpečný, najmä ak by požil omamné alebo psychotropné látky. Ľudia na verejnosti sa tak mohli kedykoľvek ocitnúť v ohrození života. "Toho pána som nepoznal, nič som s ním nemal. Bol to nevinný človek a ja som reagoval tak, ako som nemal, nechcel som, aby sa toto stalo," priznal odsúdený Tomáš Dž. "Existovala reálna obava, že pod vplyvom alkoholu by mohol spáchať ďalší násilný skutok. Prípad si prevzali dňa 27. 12. cieľoví pátrači, prezývaní verejnosťou ako lovci lebiek," informovala Denisa Bárdyová. 

​Pátranie po mužovi, ktorý v taxíku bez akéhokoľvek dôvodu bodol nožom náhodného cestujúceho a usmrtil ho, bolo ukončené v rekordne krátkom čase. Špeciálne policajné zložky ho zadržali v Michalovciach, ešte v deň vydania príkazu. "Sudca vzal zadržaného muža do väzby, počas ktorej sa očakáva vynesenie právoplatného rozsudku, pred ktorým už neujde," povedala hovorkyňa Prezídia PZ. "V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov," dodal Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy