Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomáš v taxíku napadol neznámeho muža a bodol ho do srdca. Pred súdom sa priznal
Zdielať na

Tomáš v taxíku napadol neznámeho muža a bodol ho do srdca. Pred súdom sa priznal

MICHALOVCE, KOŠICE / Prípadom vraždy v Michalovciach z októbra 2018. 30-ročný Tomáš bezdôvodne nožom zaútočil na pasažiera v taxíku a bodol ho priamo do srdca. Hoci sa páchateľ po čine pokúšal ujsť, policajti ho zakrátko zadržali. O prípade v stredu rozhodoval súd.

​Tomáš svoju obeť zavraždil bez akéhokoľvek motívu. Nebohého muža vôbec nepoznal. Ku krvavému napadnutiu došlo pri miestnom pohostinstve v Michalovciach. Zákazník Martina si o polnoci prišiel vyzdvihnúť taxík. Vodič sa ale ani nestihol pohnúť a došlo k šokujúcemu útoku."Zlomok sekundy, som ani nestihol zaradiť spiatočku, začal som cúvať a on rýchlo pribehol, prask," opisoval taxikár. 

Tomáš otvoril dvere taxíka a muža sediaceho na prednom sedadle bodol nožom s 9-centimetrovou čepeľou veľkou silou priamo do srdca. Duchaprítomný taxikár zraneného muža okamžite odviezol do nemocnice, ten ešte sám dokázal vystúpiť, no po chvíli stratil vedomie. O hodinu neskôr zraneniam v nemocnici podľahol.

Tomáš nasadol do svojho auta a dal sa na útek. Policajti mu po zadržaní v dychu namerali viac ako 1,5 promile. Navyše bol pod vplyvom pervitínu. Neskôr zistili, že ide o muža, podozrivého z útoku pred pohostinstvom. Tomáša obvinili nielen za alkohol za volantom, onedlho mu pribudlo obvinenie z vraždy.

Vinu na košickom krajskom súde priznal. "Cítim sa byť vinný, som vinný v tejto veci, ktorú som spáchal, úprimne to ľutujem, toho pána som nepoznal, nič som s ním nemal, bol to nevinný človek, ja som reagoval tak, ako som nemal, nechcel som, aby sa toto stalo," tvrdil obžalovaný Tomáš. 

Súd prihliadal na Tomášovo priznanie a uložil mu trest na spodnej hranici trestnej sadzby. Vo väzení si za vraždu odpyká 15ročný trest. "Úprimne sa chcem ospravedlniť rodine a všetkým blízkym zosnulého, bola to skratová situácia, neviem si dodnes vysvetliť, prečo sa to vlastne stalo," dodal Tomáš. 

K rozsudku sa žiadna zo strán nevyjadrila a tak je možné, že po odvolaní sa prípad bude riešiť ešte druhostupňový súd.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy