Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šokujúci prípad z okolia Bardejova. Psíkovi niekto do očí nalial kyselinu
Zdielať na

Šokujúci prípad z okolia Bardejova. Psíkovi niekto do očí nalial kyselinu

MALCOV / Ľudská zloba vie byť niekedy neskutočne krutá. V dedinke v okrese Bardejov našli dobrovoľníci psíka, ktorému niekto zrejme kyselinou vypálil oči. Dezorientovaný a ubolený psík behal po ceste pomedzi autá. Definitívne prišiel o zrak. A ten, kto mu to urobil si iné ako označenie ako ľudská hyena, ani nezaslúži. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Štvornohý chlpáč prežil hotové peklo. Ťažko uveriť tomu, že existuje človek, ktorý by to dokázal. Do očí mu nakvapkal žieravinu, ktorá mu ich rozleptala. Našli ho náhodní okoloidúci v dedinke Malcov neďaleko Bardejova. "Zmätene pobehoval medzi autami. Tak ho odchytila a vtedy uvidela, že má s očami niečo," vraví Soňa Michalčinová z OZ Druhá šanca Bardejov. 

Ubolený, otrasený. Len ňufákom akoby sa snažil vycítiť, čo sa okolo neho deje. Buď len stojí a alebo sedí, akoby sa bál vykročiť ktorýmkoľvek smerom. "Muselo to byť rukou človeka, pretože sám pes si toto nedokáže spraviť. Má vypálene očné bulvy, aj okolie očí, nič iné, čiže to nebola náhoda. To by mal aj papuľku," vysvetľuje Soňa. 

V piatok ráno s ním boli u veterinára, očného špecialistu. Už prvotné vyšetrenia ale potvrdili to, že psík, ktorému dali meno Oskar, už navždy bude vidieť iba tmu. 

Oskar je nateraz v dočasnej opatere, potom mu budú hľadať náhradnú rodinu, aby zabudol na krutosť človeka. "A tak sa mu bude hľadať najlepší domov. Či už na Slovensku, alebo v zahraničí. K človeku, ktorý k nemu bude pristupovať tak, ako sa má k zvieraťu s takýmto postihnutím a kde bude mať tú najväčšiu lásku," dodala Soňa. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy