Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rodičia troch malých detí skončili vo väzbe. Týrať mali dvojročného Martinka
Zdielať na

Rodičia troch malých detí skončili vo väzbe. Týrať mali dvojročného Martinka

HNÚŠŤA / Rodičia troch malých detí skončili vo väzbe. Podľa polície mali týrať jedného zo svojich synov. Dvojročný Martinko mal množstvo modrín a natrhnutú ušnicu. Obvineným rodičom odobrali všetky deti.

S dvojročným Martinkom prišla jeho matka do rimavskosobotskej nemocnice, keďže chlapček bol chorý. Personálu sa však nepozdávali modriny na tele dieťatka, kontaktovali preto kuratelu.

O prípad sa začala zaujímať aj polícia. Tí si myslia, že chlapčekove zranenia majú na svedomí jeho rodičia. "Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby 21-ročnú ženu a 28-ročného muža z Hnúšte," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Mali ho opakované biť rukami po tvári a telíčku. Okrem modrín mal natrhnutú aj ušnicu. "Fyzicky ubližovali svojmu 2-ročnému dieťaťu, odopierali mu hygienu, stravu a zdravotnú starostlivosť. Okrem toho, že dieťa malo na tele a na tvári modriny, bolo dehydratované a podvyživené," dodala Faltániová. 

Mladí rodičia žili posledné dni vo veľmi biednych podmienkach. Okrem Martinka majú ešte dvoch ďalších maličkých synov. Tí ale žiadne zranenia nemali. Televízia JOJ navštívila príbuzných obvineného muža. Jeho matka ale odmieta, že by Denis svojmu synovi ublížil. "Chodil stále nejakú korunu zarobiť. Viete, chudoba je. Tak od rána do večera chodil kade-tade. Zarobiť. Kúpil, doniesol do domu. No ale žeby takéto dačo, to som nevidela vážne. Ten by človeku nikdy neublížil, zvlášť decku," hovorí matka. 

Najskôr tvrdila, že chlapčeka nebila ani jej nevesta. Po chvíli však pripustila, že to nie je vylúčené. 21-ročná Mária totiž otvorene prehlasovala, že k svojmu 2-ročnému synovi nemá najvrúcnejší vzťah.

Martinko je stále hopitalizovaný v nemocnici. Je síce v poriadku, no stále má horúčky. Jeho dvoch súrodencov umiestnili v sociálnych zariadeniach, rodičov poslal sudca do väzby. Za zločin, z ktorého sú obvinení, hrozí 3 až 8 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy