Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič po šmyku vrazil do rodinného domu. Na kolenách mu malo sedieť dvojročné dievčatko
Zdielať na

Vodič po šmyku vrazil do rodinného domu. Na kolenách mu malo sedieť dvojročné dievčatko

DRAHOŇOV / Maximálne nezodpovedným by sa mohol nazvať vodič, ktorý havaroval v obci Drahňov. Podľa svedka sedel za volantom s dvojročným dievčatkom na kolenách. Po šmyku vrazil do rodinného domu. Mladý muž šoféroval auto aj napriek zákazu.

Vodič po sebe zanechal neskutočnú spúšť po havárii v miestnej osade. S autom vpálil do domu, v ktorom sa nachádzala rodina s deťmi. Náraz ich poriadne vystrašil. Podľa majiteľa stačilo málo a mohlo dôjsť k veľkému nešťastiu. "Vnučku som hodil na posteľ. Keby som ju nehodil, tak zomriem ja aj ona," uviedol Zoltán Ladič, majiteľ poškodeného domu. "Vodič zišiel z cesty na zablatenú časť, kde dostal šmyk a prednou časťou narazil do múru rodinného domu, ktorý poškodil," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

V havarovanom aute sa okrem vodiča viezla aj jeho dvojročná dcéra. Z nehody našťastie vyviazla bez zranení. "Dieťa mal na kolenách a tak šoféroval. Som videl, ako vyšiel z auta a tam hodil dieťa," opísal udalosti Zoltán Ladič. Vodič mal však policajtom tvrdiť, že dieťa sedelo vedľa neho, na mieste spolujazdca. To však nič nemení na tom, že počas jazdy hazardoval s jeho životom. Majiteľ poškodeného domu ho totiž ešte pred nehodou upozorňoval, aby nejazdil tak rýchlo. "Dnes som mu hovoril, pomaličky choď, mám tu dieťa 5 mesačné a 8 mesačné," dodal majiteľ poškodeného domu. 

Policajti po nehode zistili, že vodič nemal za volantom čo robiť. Až do roku 2022 mal totiž uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. "Rýchlo išiel a bez vodičského," povedal Zoltán Ladič. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny," dodala Lenka Ivanová. Na dome zostal po nehode poškodený múr aj vnútorné zariadenie. Majiteľovi nehoda poriadne skomplikovala život. Tvrdí totiž, že tam s rodinou zostať nemôže. "Aj okno, kuchynská linka, nemám nič, prázdne tam. Všetko tam zničil. Teraz čo máme robiť? Kam máme ísť," dodal nešťastne majiteľ poškodeného domu. 

Pozrite si aj reportáž, v ktorej vodič školského autobusu nabúral do domu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy