Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jazdu vodičov ukončili policajti, doplatili na vlastnú hlúposť
Zdielať na

Jazdu vodičov ukončili policajti, doplatili na vlastnú hlúposť

HABURA / Nik po nich nepátral - oni sami na seba upozornili. Kým 64-ročný muž z Habury si v noci sadol za volant a akosi zabudol rozsvietiť svetlá, 58-ročný Humenčan zase jazdil v protismere. Oboch mužov si veľmi rýchlo všimli policajti a ukázalo sa, že majú niečo spoločné - dychové skúšky u nich dopadli pozitívne.

Muža po zadržaní umiestnili do cely policajného zaistenia. Čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 64-ročný Haburčan jazdil po komunikácii v obci. Zrejme by si ho policajti ani nevšimli, no o desiatej v noci šoféroval bez zapnutých svetiel. Nasledovala kontrola a tá preňho dopadla zle. "Pri dychovej skúške bola vodičovi nameraná hodnota takmer 1,3 desatiny promile alkoholu," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Pozitívny výsledok ukázal prístroj aj v prípade 58-ročného Humenčana. Ten na seba upozornil jazdou v protismere. Podľa polície dokonca ohrozil oprotiidúcu policajnú hliadku. "Dychová skúška u vodiča bola pozitívna a to s výsledkom takmer dve promile alkoholu," informovala ďalej Ligdayová. 

Sudca ho v super rýchlom konaní uznal za vinného. Dostal dvojročnú podmienku a na rovnaký čas aj zákaz viesť všetky druhy motorových vozidiel. Verdikt prvostupňového súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy