Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Po brutálnom útoku skončila žena v nemocnici. Školopovinné deti jej chceli zobrať kabelku
Zdielať na

Po brutálnom útoku skončila žena v nemocnici. Školopovinné deti jej chceli zobrať kabelku

Zdroj: noviny.sk

RICHNAVA / Školopovinné deti brutálne zaútočili na ženu v Richnave. Na večernej ulici sa podľa polície strhol boj o jej kabelku a ďalšie osobné veci. Po páde z mosta asi z trojmetrovej výšky je 60-ročná Richnavčanka hospitalizovaná v krompašskej nemocnici vo vážnom stave. Vďaka promptnému zásahu policajtov z Krompách, páchatelia boli zakrátko zadržaní. Upozorňujeme, že reportáž v článku nie je vhodná pre maloletých divákov.

Obyvateľka Richnavy sa vracala z popoludňajšej smeny v práci. Na slabo osvetlenej ulici ju podľa jej syna stretli štyri deti z miestnej osady vo veku od 11 do 14 rokov. Na moste ju podľa polície 13-ročný Erik zo zadu fyzicky napadol. "Asi bojovala o kabelku a čo viem, tak momentálne skončila v nemocnici s polytraumou," uviedol syn napadnutej ženy. 

Počas toho ako žena bojovala o svoju kabelku, prišla až na okraj mosta. Odtiaľ sa zrútila do približne trojmetrovej hĺbky. Spadla na kamene pod mostom a podľa polície si poranila hlavu. Páchatelia však s útokom neprestali. "Brutalita mladíkov sa stupňovala. Jaroslav niekoľkokrát skočil na jej ležiace telo a odcudzil jej mobilný telefón a veci osobnej potreby, ktoré mala pri sebe. Tretia, 11-ročná osoba, sa tejto brutálnosti prizerala a dávala pozor, či sa k miestu niekto nepribližuje," objasnila udalosti Lenka Ivanová, hovorkyňa  KR PZ Košice. 

Deti potom ušli do miestnej osady. Vážne zranená žena sa dotackala ku neďalekým potravinám, odkiaľ jej zavolali pomoc. "Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky, ktoré po príchode na miesto našli poškodenú 60-ročnú ženu s rozsiahlymi zraneniami, ktorej až do príchodu záchranárov poskytli predlekársku prvú pomoc, a získali informácie o popise a možnom pohybe podozrivých osôb," povedala Lenka Ivanová. "Viem, že jeden z páchateľov mal pri sebe jej mobilný telefón," doplnil muž zranenej ženy. Ťažko zranenú ženu záchranári transportovali do krompašskej nemocnice. Tu jej diagnostikovali viacero vážnych zlomenín aj opuch mozgu. "S poranením vnútorných orgánov. predpokladaná dĺžka liečenia je viac ako štyri týždne. Pacientka je hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti," informovala Martina Pavlíková, hovorkyňa siete nemocníc. 

Podľa najnovších správ z nemocnice má žena vážne poškodenú pečeň. lekárom sa ju podarilo nateraz stabilizovať. "14-ročného Jaroslava, hlavného aktéra, obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže, a krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie," povedala Lenka Ivanová. Zvyšná trojica pre vek nie je trestne zodpovedná. Policajti však budú preverovať zodpovednosť ich rodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy