Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zrážka vlaku a kamióna. Vodič utrpel šok, zasahovať museli záchranári
Zdielať na

Zrážka vlaku a kamióna. Vodič utrpel šok, zasahovať museli záchranári

ZEMIANSKA OĽČA / V stredu ráno na trati Komárno - Bratislava došlo k ďalšej zrážke vlaku a kamióna. Poškodená je súprava železničnej spoločnosti RegioJet. Nehoda sa stala na priecestí, ktoré chráni len dopravná značka.

​Viac ako tri desiatky cestujúcich na trati Komárno - Bratislava museli nechtiac vymeniť vlak za autobus. Nechránené železničné priecestie pri Zemianskej Olči má po nehode už len jednu dopravnú značku: "Stoj, daj prednosť v jazde".

Rušňovodič vlaku, ktorý mal namierené do Bratislavy, videl kamión prichádzajúci z ľavej strany k priecestiu. Keď vodič zastal, spokojne si vydýchol, že si dopravnú značku pred priecestím všimol a rešpektoval. Krátko na to sa však kolos, našťastie, bez nákladu, pohol ďalej a rušňovodič zostal bezmocný.

Vlak vrazil do návesu kamióna, ktorý na priechode nemal, čo hľadať. Vo vlaku sa nikto nezranil, vodič kamióna utrpel šok, záchranári ho vzali do nemocnice. Keďže sa lokomotíva spoločnosti RegioJet poškodila, cestujúcim z vlaku pomohli hasiči, aby mohli pokračovať v plánovanej ceste mimo koľajníc.

Pozrite si archívnu reportáž tragickej nehody vlaku, ktorá si vyžiadala najmenej deväť obetí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy