Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za poľskou hranicou našli telo mladého Slováka. Na druhý svet mu mohol niekto aj pomôcť
Zdielať na

Za poľskou hranicou našli telo mladého Slováka. Na druhý svet mu mohol niekto aj pomôcť

ZASKALE / Iba niekoľko kilometrov za štátnou hranicou s Poľskom objavili policajti bezvládne telo mladého Slováka, po ktorom pátrali niekoľko dní. Lekár už len skonštatoval smrť. Nevylúčil, že mu niekto na druhý svet "pomohol".

Po nezvestnom Slovákovi bolo vyhlásené pátranie už od stredy minulého týždňa. 33-ročný muž mal odísť z domu na svojom motorovom vozidle. Keď o sebe nedal dlhší čas nikomu vedieť, rodina kontaktovala policajtov. Tí upovedomili o zmiznutí muža aj naše zastupiteľské úrady v susednom Poľsku.

"Po menovanom bolo vyhlásené pátranie od 11.12.2019," informoval generálny konzul v Krakove Tomáš Kašaj. Auto so slovenskými evidenčnými číslami objavili policajti na parkovisku v Novom Targu. "Dostali sme hlásenie o opustenom vozidle pri obci Zaskale. Podľa evidencie malo patriť slovenskému občanovi, po ktorom bola vyhlásená pátracia akcia," vraví hovorkyňa polície Dorota Gabracz. 

Policajti začali prehľadávať bezprostredné okolie vozidla v snahe nájsť vodiča. Toho objavili v lese asi 200 metrov od parkoviska.

"Našli sme ho v hustom lesnom poraste, bohužiaľ bol mŕtvy. Telo sme zabezpečili," uviedol Gabracz. Lekár na mieste konštatoval už len smrť muža. Predbežne však nevylúčil ani cudzie zavinenie.

"Súdna pitva tu bude kľúčová, nakoľko zranenia, ktoré mal na tele, jednoznačne nepreukázali príčinu smrti," dodal Gabracz. "Sú vykonávané procesné činnosti ako obhliadka miesta činu, ako aj pitva. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme poskytnúť ďalšie informácie," povedal prokurátor Jan Ziemka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy