Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Černák sa s prokurátorom dohodol na vine a treste. Priznal, že o život pripravil 16 ľudí
Zdielať na

Černák sa s prokurátorom dohodol na vine a treste. Priznal, že o život pripravil 16 ľudí

MARTINA / V utorok ráno krátko po pol ôsmej priviezli do Martina niekdajšieho mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka. Ten si v Leopoldovskej väznici odpykáva doživotný trest za viacero vrážd. Na okresnej prokuratúre v Martine uzavrel dohodu o vine a treste a priznal sa k tomu, že o život v 90. rokoch pripravil ďalších 16 ľudí.

Mikuláš Černák prišiel na prokuratúru krátko po pol ôsmej v sprievode ozbrojenej eskorty. Ten si odpykáva doživotný trest za viacero vrážd no už o štyri roky by mohol podať žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu.

Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení prechádzal vestibulom mestského úradu. Pojednávanie začalo okolo 09:00 hodiny. S prokurátorom okresnej prokuratúry uzavrel Černák dohodu o vine a treste v prípade 14. vrážd a dvoch prípadov všeobecného ohrozenia z obdobia 90. rokov. "To všeobecné bolo len preto, lebo to vykonali prostredníctvom výbuchov nástražného systému," uviedol prokurátor Martin Kováč. 

Podmienkou uzavretia dohody bolo priznanie viny a oľutovanie skutkov, to Černák aj urobil. Obvinený prijal prokuratorom navrhnuty trest v tomto prípade išlo od upustenia súhrnného trestu," dodal Kováč. 

Vzhľadom na to, že si odpykáva doživotie, inak ani prokurátor urobiť nemohol. Súčasťou dohody bolo aj rozhodnutie a zabavení piatich strelných zbraní a nahradenie škody. Uzavretú dohodu ešte bude musieť schváliť súd. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy